Baksı Müzesi kapılarını yetenekli çocuklara açıyor!
(Baksı) köyünde 3 yıl önce sanatçı ve eğitimci Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesi, "Çocuk Sanat Şenliği" ile yöredeki yetenekli çocukları keşfedecek
Çağdaş ve geleneksel el sanatlarını aynı çatı altında toplayan Baksı Müzesi, kent merkezine 45 kilometre mesafede, Çoruh Vadisi'ne bakan tepe üzerine inşa edildi.
Hüsamettin Koçan'ın doğup büyüdüğü köyde istihdamı artırmak ve üretim yoluyla göçe "dur" demek için 2010 yılında kapılarını açtığı Baksı Müzesi'nde bu yıl "Çocuk Sanat Şenliği" projesi hayata geçirilecek. Projeyle yöredeki yetenekli çocuklar tespit edilerek desteklenecek.
Koçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baksı Müzesi'nde kurulduğu günden bu yana büyük sergiler açtıklarını belirterek, "Bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak sergi planlamıyoruz. Onun yerine çok önemli bir proje olan Çocuk Sanat Şenliği projesini başlatıyoruz" dedi.
Projenin il genelindeki ilkokul ve ortaokullardaki öğrencileri kapsadığını ifade eden Koçan, "Projeyle ilgili çalışmalar Kürşat Okutmuş liderliğinde sürdürülüyor. Projeden beklentimiz, yetenekli çocukları tespit etmek ve sürekli destekleyerek yetenekleri doğrultusunda önlerini açmak, kariyer edinmelerini sağlamak. Böylece Bayburt'taki yetenekli insanların Türkiye'nin ekonomisine ve dünya kültürüne katkıda bulunmalarını istiyoruz" diye konuştu.
Çağın moda ve marka üretme çağı olduğunu vurgulayan Koçan, "Dünyada rekabet bunun üzerinden yürütülüyor. Onun için biz marka oluşturabilecek tasarımlar istiyoruz. Çocuk Sanat Şenliği resim, tasarım, müzik ve tiyatro üzerinden yürüyecek bir projedir. Proje kapsamında müzede workshoplar yapılacak. Proje sonunda 15 öğrenciye Baksı Vakfı burs sağlayacak" dedi.
Çocuk Sanat Şenliği projesini çok önemsediklerini belirten Koçan, projenin, 2013 yılı için en heyecan veren projelerin başında geldiğini söyledi.
-"Turizm alanında da ciddi adımlar atmaya çalışıyoruz"-
Koçan, bu yıl turizm alanında da ciddi adımlar atmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Bayburt'ta ulusal ölçekte turizm akışı sağlamak istiyoruz. Bazı tur şirketleriyle görüştük ve şimdiden rezervasyonlar yapıldı" diye konuştu.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na proje önerdiklerini dile getiren Koçan, şunları söyledi:
"Eğer bu proje gerçekleşirse Bayraktar Köyü'nde 10 evin pansiyon işletmeciliğine geçmesini sağlayacağız. Burada 30 yatak potansiyelimiz var. Eğer bunları aktif hale getirebilirsek 60 kişiyi çok rahat ağırlayabiliriz. Gelen turist tabii ki Bayburt'tan geçecek ve yöresel ürünler satın alacak. Oradaki restoranlarda, kafeteryalarda oturacak, tarihi mekanları gezecek ve bir girdi sağlayacak. Bu projemizin, bölge ekonomisine ve kültürel değerlere ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz."
Yorum Yaz