maritbet girişmaritbet
Beyaz Gezi programı İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezdiriyor!

Beyaz Gezi programı İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezdiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversitelere yönelik ‘Beyaz Gezi’ projesini hayata geçirdi. Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nün ortak çalışması başlayan ‘Beyaz Gezi’ler ile üniversite öğrencilerine İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek tanıma imkanı sağlanıyor

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversitelere yönelik ‘Beyaz Gezi' projesini hayata geçirdi. Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nün ortak çalışması başlayan ‘Beyaz Gezi'ler ile üniversite öğrencilerine İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek tanıma imkanı sağlanıyor. Proje kapsamında ilk olarak Aydın Üniversitesi ve 15. Kariyer Eğitim Günleri'ne katılan 67 üniversiteden öğrenciler Yerebatan Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Miniatürk'ü gezme ve yakından görme fırsatı buldu. Üniversite öğrencileri ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini ve yatırımlarını yerinde inceledi.

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen üniversitelere yönelik ‘Beyaz Gezi'ler başladı. Proje kapsamında otobüslerle alınan üniversite öğrencileri İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini gezerek unutamayacakları bir deneyim yaşıyorlar.

İstanbul'da bulunan özel ve devlet üniversitelerinden destek gören ‘Beyaz Gezi' projesine özellikle mimarlık ve mühendislik fakülteleri büyük önem veriyor. Tarihi ve kültürel mekanlar ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım ve hizmetlerini yerinde, yakından inceleme fırsatı bulan öğrenciler böyle bir fırsat tanınmasından dolayı oldukça memnun. 15 günde bir düzenlenen Beyaz Geziler için üniversitelerin başvuruları şimdiden oldukça yoğun bir şekilde devam ediyor.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği ‘Beyaz Gezi' organizasyonuyla ilk olarak İstanbul Aydın Üniversitesi, Kariyer Eğitim Günleri'ne katılan 67 üniversiteden katılımcılar ve Belnet şubelerinin üyeleri tanıştılar. 23 Aralık 2012 Pazar günü 15. İBB Kariyer Eğitim Günleri'ne katılan 100 öğrenci ‘Beyaz Gezi' programına katıldı. Öğrencilere Yerebatan Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Miniatürk Türkiye Parkı gezdirildi. Daha sonra Haliç Sosyal Tesisleri'nde öğle yemeği yendi. Katılımcılar programın son bölümünde Sütlüce'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tanıtım çadırına giderek Büyükşehir'in yatırımlarını, hizmetlerini ve projelerini yakından tanıma şansı buldu. Özellikle mimarlık ve mühendislik öğrencileri yapıları detaylı bir şekilde inceleme imkanından yararlandı.

Beyaz Gezi' projesi 2013'te de hız kesmeden devam ediyor

Üniversite öğrencilerinin hizmetleri yakından tanıması ve yerinde incelemesi amacıyla organize edilen ‘Beyaz Gezi' programının bir diğer konuğu İstanbul Aydın Üniversitesi oldu. 27 Aralık 2012 Perşembe günü gerçekleştirilen gezide İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanları gezildi. Geziye katılan 180 öğrenci İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri ve yatırımları yerinde incelediler. Oldukça eğlenceli geçen gezilerde öğrenciler gezilerde bol bol fotoğraf çektiler. 29 Aralık 2012 Cumartesi günü ise Arnavutköy Belnet İnternet ve Bilgi Erişim Merkezi üyeleri ‘Beyaz Gezi' programına dahil oldu. 150 kişilik grup Yerebatan Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Miniatürk'ü gezerken hayranlıklarını gizleyemedi.  Tarihi ve kültürel gezilerin sonunda gruplara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu yatırım ve hizmetler, Sütlüce Tanıtım Çadırı'nda yapılan bir sunumla anlatıldı.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü proje kapsamında üniversite öğrencilerine şehrin tarihi ve kültürel yerlerini yakından görme ve inceleme imkanı sağlanıyor. Ulaşım ve yemek ihtiyaçlarının da karşılandığı gün boyu süren gezilerde öğrenciler unutulmaz anlar yaşıyor. Özellikle mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği beyaz gezilerin talepleri yoğun bir şekilde devam ediyor. 2012 yılında başlayan Beyaz Gezi programı 2013 yılında da hız kesmeden devam edecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beyaz Gezi programı İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezdiriyor!
  • 01.01.2013 10:12

Beyaz Gezi programı İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezdiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversitelere yönelik ‘Beyaz Gezi’ projesini ha ...