maritbet girişmaritbet
Beyoğlu sokaklarındaki masalar geri dönüyor!

Beyoğlu sokaklarındaki masalar geri dönüyor!

Beyoğlu Belediyesi dükkan önlerine getirdiği masa ve sandalye yasağına "şartlı" olarak izin verdi. Beyoğlu Belediyesi ile esnafı karşı karşıya getiren masa yasağında, belediye yeni bir düzenlemeyle olumlu bir adım attı

 

Beyoğlu sokaklarındaki masalar geri dönüyor!

Beyoğlu Belediyesi dükkan önlerine getirdiği masa ve sandalye yasağına "şartlı" olarak izin verdi. Beyoğlu Belediyesi ile esnafı karşı karşıya getiren masa yasağında, belediye yeni bir düzenlemeyle olumlu bir adım attı. Dükkanını yenileyen, restorasyonunu yapan, belediyenin şartlarını yerine getiren esnaf bundan sonra dükkanının önüne bir sıra sandalye ve masa koyabilecek. Dükkanının bakımını yapmayan ve belediyenin şartlarını yerine getirmeyen esnaf ise, bu izinden faydalanamayacak. 

  Bir sıra sandalye ve masanın konulmasının yeterli olmadığını belirten Avukat Kemal Aytaç "2,5 ay önce Beyoğlu Belediye Başkanı buraya geldi. Kendisiyle konuştuk. Burası çok geniş bir sokak. Önceden buraya masalar koyuyorduk. İnsanlar oturuyordu. Esnafta bundan bir gelir elde ediyordu. Ama tamamen kaldırılınca sokak çok kötü bir hale geldi. Sonra görüşmeler sonucunda belediye birtakım düzenlemeler yapmak istedi. Gördüğünüz gibi sokakta eli gözü bakılır, oturulur hale getirmek için tadilatlar yapılıyor" şeklinde konuştu. 

  Şartları yerine getiren esnafa izin verildiğini ifade eden Kemal Aytaç, "Ama bu sokak çok geniş bir sokak. Burada araç ve yaya trafiğini engelleyecek bir durum yok. Buraya iki sıra atılsa daha canlı olur. Bu sokağa rahatlıkla iki sıra masa ve sandalye atılabilir. Belediyenin burada yapacağı şey, iki sıraya izin vermesini sağlamak. Burada insanların ilkbahar ve yaz aylarında oturup, sohbet etmesini sağlamak gerekir. Esnaf burada kendi beklentilerini ortaya koydu. Bir sıra masa beklentisi vardı. Buradaki halkın, esnafın masa ve sandalye koymasından şikayetçi olmayacağını düşünüyorum" dedi. 

  İstanbul Esnaf Lokalleri Yönetim Kurulu Üyesi ve esnaf Gazi Karabulut, "Belediye tamirat ve tadilat olayını "Güzel Beyoğlu Projesi" kapsamında başlattı. Tüm binalarda boya harici muaf tutularak yapılan bir güzelleştirme, tarihi dokuları yeniden kazandırmadır. Eski, izinsiz yapılan tadilatlarla giderilmesi konusunda bir çalışması var. Biz bu çalışmalardan yararlandık. Aynı zamanda bize verilen bir masa sandalye muafakiyeti var. Bu muafakiyetin içerisinde cephesini güzelleştiren, müşteriye temiz hizmet konumuna getiren müesseselere bu hakkı verdiler. Bu hak yalnızca mutfağınızı temiz tutmak değil. Dışını da temiz tutmaktır" diye konuştu. 

  Gazi Karabulut, "Beyoğlu'nun bir kimliği var. Dışarıda oturma, eğlence kültürü var. Dışarıda oturulmadığı zaman müşteri kaybına neden oluyor. Belediyemiz de bunun fakında. Belediyemiz ile birlikte işbirliği yaparak, insanların beklentilerini mümkün olduğu kadar yerine getirecek konseptler oluşmasını istiyoruz" dedi. 

Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beyoğlu sokaklarındaki masalar geri dönüyor!
  • 27.05.2012 10:40

Beyoğlu sokaklarındaki masalar geri dönüyor!

Beyoğlu Belediyesi dükkan önlerine getirdiği masa ve sandalye yasağına "şartlı" ...