maritbet girişmaritbet
Bursa Burulaş, Kabataş İskelesi’yle anlaşmak üzere!

Bursa Burulaş, Kabataş İskelesi’yle anlaşmak üzere!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Burulaş tarafından yürütülen deniz ulaşımına ilişkin çalışmalarda sona geldiklerini belirterek, Kabataş İskelesi ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısı Heykel'deki tarihi binada yapıldı. Toplantı öncesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından son bir ay içinde hayata geçirilen çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Recep Altepe, kent merkezini konforlu ulaşımla buluşturacak Heykel-Garaj tramvay hattı ile ilgili sözleşmenin imzalandığını, Bursaray Kestel hattındaki çalışmaların hızla sürdüğünü hatırlattı.

İSTANBUL'DA ROTA KABATAŞ'A ÇEVİRİLDİ

İDO'nun özelleştirme sonrası uyguladığı esnek fiyat politikasına vatandaşlardan gelen tepkiler üzere, Bursa'dan İstanbul'a alternatif bir deniz ulaşımı için çalışma başlattıklarını dile getiren Başkan Altepe, bu konuda gelinen son nokta hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan Altepe, 'Özelleştirmede şehir hatları kadar Bursa, Yalova ve Bandırma hatlarının hakları korunmamış. İDO şartlarında çalışmaya devam etselerdi sorun yoktu. Ancak bu özelleştirmede kimseye bir ayrıcalık sağlandığı yok. Firmanın patronu İskoç. Patron yurt dışından talimat veriyor, buradakiler uyguluyor. Biz de alternatif bir sistem oluşturalım dedik. Gerekli incelemeleri yaptık. Kabataş iskelesi ile anlaşmak üzereyiz. 3 gemi belirledik. Kiralama yada satın alma şeklinde hangisi daha hesaplı ise o yolla bu gemileri temin edeceğiz.' diye konuştu.

TOKİ BURSA'YA CEBİNDEN 100 MİLYON TL DAĞITTI

Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yönelik eleştirilerde TOKİ'nin hedef olarak gösterilmesinin de haksızlık olduğunu ifade eden Başkan Altepe, TOKİ'nin Doğanbey'e 300 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptığını, bunun 100 milyon TL'sini de adeta cebinden Bursa'ya dağıttığını vurguladı. Proje öncesi 70 bin TL olan dairelerin şuanda 320 bin TL'ye satıldığını dile getiren Başkan Altepe, 'TOKİ Bursa'ya ne yapmış. Cebinden 100 milyon TL Bursa'ya dağıtmış. Oradaki bir evi biz kamulaştırsaydık 70 bin TL verecektik, şimdi bir daire 320 bin TL'ye satılıyor. İnsanlar TOKİ sayesinde lüks daire sahibi oldular. Projede hata olmuş, beğenilmemiş bunlar ayrı şeyler. Oranın imarını TOKİ vermedi. Bunlar 21 yıl önce verilen yoğunluklar. Keşke Kayhan, Reyhan gibi iki katlı olsaydı. TOKİ, imara ve projeye göre daire yaptı. Şimdi ağzını açan TOKİ diyor. Ancak cebinden Bursa'ya bu kadar para dağıtan, Türkiye genelinde 2 bin şantiyesi olan bir kurumun yöneticilerine haksızlık ediliyor' dedi.

Toplantıda komisyonlardan gelen dosyalar ile 32 önerge de görüşülerek karara bağlandı

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Burulaş, denizde VIP uçuş dönemini başlattı
  • 10.05.2014 16:43

Bursa Burulaş, denizde VIP uçuş dönemini başlattı

Seabird Hava Yolları’nın 1 ay önce uçuşlarının durdurulmasının ardından hizmetin ...

Burulaş, 2,5 yılda ulaşım hizmetlerini 3’e katladı!
  • 02.07.2013 08:40

Burulaş, 2,5 yılda ulaşım hizmetlerini 3’e katladı!

Kara, hava ve deniz ulaşımını tek elden yöneterek Bursa’nın ulaşım sorunlarına n ...

Bursa’daki teleferik sayesinde İstanbul’dan Uludağ 3 saate düştü!
  • 28.09.2012 12:36

Bursa’daki teleferik sayesinde İstanbul’dan Uludağ 3 saate düştü!

İstanbul'dan Uludağ'a 3 saat içinde ulaşılacak. Aynı anda, raylı sistemler, tele ...

Bursa Burulaş, Kabataş İskelesi’yle anlaşmak üzere!
  • 28.07.2012 12:42

Bursa Burulaş, Kabataş İskelesi’yle anlaşmak üzere!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Burulaş tarafından yürütülen den ...