maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi Gemlik’te 32 bin metrekare arsaya park yapıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gemlik’te 32 bin metrekare arsaya park yapıyor!

Bursa’yı daha sağlıklı bir kent haline getirmek için kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Gemlik´e nefes aldıracak bölge parkının çalışmalarını başlattı

Bursa'yı daha sağlıklı bir kent haline getirmek için kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Gemlik´e nefes aldıracak bölge parkının çalışmalarını başlattı. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz´la birlikte bölge parkının yapılacağı alan içerisinde incelemelerde bulunan Başkan Altepe, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Gemlik´in 32 bin metrekarelik mükemmel bir aktivite ve dinlenme alanına kavuşacağını söyledi.

Bursa´nın yaşanabilir kent olması, yeşil alanların yeniden düzenlenmesi, yaşanabilir mekanların artırılması, yeni rekreasyon alanlarının oluşturulması ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu konuda ilçe belediyeleriyle ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Düzenlenecek yeşil alanların arsaları ile arazilerini elde etme çalışmalarını ilçe belediyeleriyle sürdürdüklerini, sonra da bunların düzenlemesini gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Bunlardan en önemlilerinden birini de şirin ve güzel ilçemiz Gemlik´te başlatmış bulunuyoruz. Gemlik´te daha önce hurdacıların bulunduğu Kumla yolu üzerinde yaklaşık 32 bin metrekarelik alanı yeni baştan düzenliyoruz. Şu anda Gemlik Belediyesi tarafından kamulaştırması tamamlanan bu alanımızın yaklaşık yüzde 70´lik kısmında çalışmalara başladık. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Gemlik halkını nefes alacağı, spor ve yürüyüşlerini gerçekleştirebileceği, güzel vakit geçirebileceği dev bir etkinlik alanını hizmete almış olacağız. Gemlikliler için Gemlik´e değer katan güzel bir proje olacak" dedi.

Bölge parkının çocuk oyun ve yeşil alanları, yürüyüş yolları, meydanları, lunaparkı, havuzu, oturma mekanları, kafeteryaları ve yelkenli seyir terasıyla Gemlik´e yakışacağını söyleyen Başkan Altepe, "İşin uygulamasına bugün itibariyle geçmiş bulunuyoruz. İnşallah kısa zamanda tamamlamış olacağız. Bu proje, Gemlik Belediyesi´yle ilçeye kazandırılan en önemli projelerden biridir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi´yle birlikte Gemlik´e hizmetlerin yağmaya devam ettiğini söyledi. Önce alt yapı, ardından rekreasyon, sonrasında da sosyal tesisler derken Gemlik´in en büyüm bölge parkının startını vermiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yılmaz, "Belediyemiz tarafından kamulaştırılan alanımız Büyükşehir Belediyemiz tarafından projelendirildi. Bugün itibariyle çalışmalar başladı. Gemlik halkına karşı hiçbir isteği geri çevirmeyen, fedakarca davranan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burası genç kesimin eğlenebileceği, yaşlı kesimin de dinlenebileceği bir mekan olacak. Çok prestijli bir proje olacak" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...