maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Samanlı kolektörünün temelini attı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Samanlı kolektörünün temelini attı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin temelini attığı Samanlı kolektörü, Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasındaki yerleşim alanlarında atık suyun bertarafında önemli rol oynayacak

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atılan Samanlı kolektörü, Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasında kalan Millet, Samanlı, Kumlukalan, İsabey, Demetevler, Değirmenönü, Karapınar, Yenidoğan, Şirinevler, Arabayatağı, Çınarönü, Demirtaş ve İsmetiye mahallelerinden dereye akan atık suyun arıtma tesisine getirilmesini sağlayacak örnek bir yatırım olarak dikkat çekiyor.
 
Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına hızla devam ediliyor. Bursa'da yaklaşık 12 milyon TL'lik yatırım bedeliyle startı verilen Samanlı kolektörü, 9 bin 200 metrelik alanda bin 800 milimetre ile bin 200 milimetre çapları arasında HDPE esaslı sızdırmaz atıksu borularının kullanıldığı önemli bir proje olarak dikkat çekiyor.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, içmesuyu ve altyapı çalışmalarında önemli projelere imza attıklarını hatırlatarak, Samanlı kolektörünün de tamamlandığında Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ve Vakıfköy arasında kalan yerleşim alanlarındaki atık su sorununa köklü çözüm getireceğini vurguladı.
 
Altyapı hizmetlerinin BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, “Samanlı Kolektörü de BUSKİ aracılığıyla hayata geçirdiğimiz çok önemli bir proje. Kolektör ile bölgedeki yerleşim alanlarından çevreye akan atık sular, arıtma tesisinde arıtılarak sağlıklı bir çevre oluşumu sağlanacak. Proje, yatırım büyüklüğü ve çevre hassasiyeti açısından diğer şehirlere de örnek olabilecek nitelikte” diye konuştu.
 
Başkan Altepe, Bursa'da altyapı hizmetlerine önem verdiklerini de belirterek, “Son 3 yılda 540 milyon TL'lik altyapı yatırımı gerçekleştirildi. Sağlıklı bir üstyapının, sağlıklı altyapıdan geçtiğine inanıyoruz. Sadece 2012'nin ilk 8 ayında, 146 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon şebeke imalatı gerçekleştirdik, içme suyu hatlarını yüzde 98 oranında yeniledik. İçme suyu tesislerinde yıllık 95 milyon metreküp suyun arıtıldığı Bursa, çeşmeden akan suyun içilebildiği ender şehirlerin başında geliyor. BUSKİ'nin çalışmalarıyla, sudaki kayıp kaçak oranı da yüzde 65'lerden yüzde 20'lere geriledi” dedi.
 
Başkan Altepe, kente değer katan bu gelişmelerin vatandaşları da mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...