maritbet girişmaritbet
Bursa'da belediye otobüs hatları yeniden düzenlendi!

Bursa'da belediye otobüs hatları yeniden düzenlendi!

Şehir içi ulaşımın rahatlaması için toplu taşıma hatlarında yeni düzenlemeler gidiliyor

 

Şehir içi ulaşımın rahatlaması için toplu taşıma hatlarında yeni düzenlemeler gidiliyor. Okulların açılmasıyla birlikte şehir içi trafiğini rahatlatacak adımlar atan Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu, 17 Eylül 2012'den itibaren 39, 24/C, 15/H, 3/G, 21/A, 3/A, 35/A, 18/H, 15/H, 21/D nolu otobüsleri kaldırma kararı aldı. İşletimden kaldırılan otobüslerin yanı sıra bazı hatlarda da güzergahlarda değişime gidildi.
 
21/A'nın alternatifi 21/C
Arabayatağı – İnönü Cad. güzergahında çalışan 21/A hattı kaldırıldı. Alternatifi olarak Mevlana Mahallesi – Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 21/C hattı Yeşil Cami Caddesi'nden geçirilerek Su deposu Caddesi'ne bağlanması kararlaştırıldı. Böylelikle 21/A hattını kullananların alternatifi 21/C hattı oldu. Küçük Balıklı – Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 18/H kaldırılırken, 18/H hattını kullananlar, alternatif olarak Altınova – Atatürk Caddesi güzergahında çalışan 18/İ hattını kullanabilecekler.
 
99 terminal hattının güzergahı uzatıldı
Siteler – İnönü Cad. güzergahında çalışan 3/A hattı ve Çukurca – Derebahçe güzergahında çalışan 35/A hattı kaldırılarak, Terminal – Derebahçe güzergahında çalışan 99 nolu hattın yeni güzergahı, Terminal – Derebahçe – Siteler olarak düzenlenmiştir. 3/A hattının alternatifi olarak 99 nolu hat; 35/A hattının alternatifi olarak ulaşılacak mahallelere göre 99 ya da 15 nolu hat kullanılabilir.
 
Kayapa TOKİ – Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan B/33 hattı ve Hasanağa – Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan B/33-H hattı güzergahları Küçük Sanayi Bursaray İstasyonu'na besleme hat olarak düzenlenerek kısaltıldı. Devlet Hastanesi istikametine gitmek isteyen vatandaşlar, Bursaray Şehreküstü İstasyonu + 35/B (ücretsiz) aktarmasını kullanabilecekler.
 
Doğancı – Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 2/B hattının güzergahı Odunluk Mahallesi'nden sonra Hayran Caddesi'nden geçirilerek Acemler Bursaray İstasyonu'na besleme hat olarak düzenlendi. Devlet Hastanesi istikametine gidecek vatandaşlar Bursaray Şehreküstü İstasyonu + 35/B (ücretsiz) aktarmasını kullanabilecekler.
 
Ahmetköy Mah. – Haşim İşcan Cad. güzergahında çalışan B/27 hattı ve Gündoğdu Mah. – Fevzi Çakmak Cad. güzergahında çalışan B/29 hattı güzergahları Acemler Bursaray İstasyonu'na besleme hat olarak düzenlenmiştir.
 
Göçmen Konutları – Küçük Sanayi Bursaray İstasyonu güzergahında çalışan 3/G hattı kaldırılmıştır. Hasanağa TOKİ – Üniversite Bursaray İstasyonu güzergahında çalışan 1/T hattının araç sayısının yoğun saatlerde artırılması kararlaştırılmıştır. Alternatif olarak 1/T  veya 1/TH hattı aktarmasız olarak Küçüksanayi ve İzmir Yolu'na ulaşım için kullanılabilir.
 
24/D Bursa Devlet Hastanesi'ne gidecek
75. Yıl Mah. – Çekirge Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 24/D hattı güzergahı 75. Yıl Mah. – Bursa Devlet Hastanesi olarak düzenlenmiştir. Siteler – Hamzabey Camii güzergahında çalışan 24/C hattı kaldırılmıştır. Alternatif olarak 75. Yıl Mah. – Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 24/D hattı kullanılabilecektir.
 
Doğu Garajı – Atatürk Cad. güzergahında çalışan 39 nolu hat kaldırılmıştır. Alternatif olarak Millet Mah. – Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 20/A hattı kullanılabilir.
 
Adalet Mah. – Acemler Bursaray İstasyonu – Armutköy güzergahında çalışan 15/H hattı kaldırılmıştır. Alternatif olarak Armutköy – Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 15 nolu hat kullanılabilir.
 
21/D hattının alternatifi olarak yeni oluşturulan Kumlukalan- Samanlı- Y. İhtisas- Arabayatağı  İstasyonu- Şevket Yılmaz Hastanesi arasında hizmet veren D/9 ya da 21 nolu hat tercih edilebilir.  
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...