maritbet girişmaritbet
Bursa’da mezarlık sıkıntısı yaşanmayacak!

Bursa’da mezarlık sıkıntısı yaşanmayacak!

Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki mezarlıkların düzenlenmesi çalışmaları kapsamında Erdoğanköy mezarlığı ve Bursa Kent Mezarlığı çevresinde açtığı yeni mezarlık alanı ile 2030 yılına kadar Bursa’da mezarlık sıkıntısının önüne geçmeyi hedefliyor

Ulaşımdan tarihi eserlerin günyüzüne çıkarılmasına, spordan sosyal sorumluluk projelerine kadar her alanda Bursa'ya değer katan çalışmalarıyla dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, büyükşehir sınırlarındaki mezarlıklarla ilgili çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kentteki mezarlıkların yüzde yüz kapasiteye ulaşması üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıkları başlatılan yeni mezarlık alanları, Bursa'da 2030 yılına kadar mezarlık sıkıntısı yaşanmasını önleyecek.
 
Hamitler'de 1991 yılından bu yana faaliyet gösteren 600 bin metrekarelik Bursa Kent Mezarlığı'nın tam kapasite dolması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Kent Mezarlığı'nın çevresinde 350 dönümlük alanda yeni mezarlık alanı hazırladı.
 
Bu arada, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Düşünsel Şentürk, Bursa Kent Mezarlığı'nda daha önce satışı yapılmayan aile mezarlıklarının satışlarının da başladığını ifade etti.
 
Erdoğanköy Mezarlığı 1 ayda tamamlanacak
 
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir yolu üzerindeki Erdoğanköy'de hazırlanan mezarlığın çalışmalarını da sürdürüyor. 350 dönümlük alanı kapsayacak Erdoğanköy mezarlığı, kısa süre sonra hizmete açılacak.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Erdoğanköy Mezarlığı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Mezarlığının 4 etap halinde projelendirildiğini ve etap etap vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her köşesinde gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizin yanı sıra Bursa'nın mezarlık ihtiyacına da cevap vermek için yeni mezarlık alanları hazırlıyoruz. Bursa Kent Mezarlığı'nın çevresindeki yeni mezarlık alanı ile Erdoğanköy Mezarlığı, 2030 yılına kadar kentte mezarlık ihtiyacını karşılayacak. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp 1 ay içinde Erdoğanköy Mezarlığı'nı halkın kullanımına açmayı planlıyoruz” dedi.
 
Başkan Altepe, Erdoğanköy mezarlığındaki ihalesi yapılan ilk 2 etapta yaklaşık 174 dönümlük alanda çalışmaların başladığını belirterek, “Bu alanda 11 bin 200 kişilik mezar alanı bulunuyor, henüz ihalesini yapmadığımız üçüncü etap da 11 bin kişi kapasiteli olacak. Erdoğanköy Mezarlığı'nda şehitlerimiz için özel olarak hazırlanan ‘Şehitler Tepesi' de bulunacak” dedi.
 
Erdoğanköy Mezarlığı'nda aynı zamanda idari bina, güvenlik binası, gasilhane, bilgi işlem birimi, mescit, defin alanları ve otopark da bulunacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...