maritbet girişmaritbet
Bursa’daki çocuklar Dünya Çevre Günü’nü kutladı!

Bursa’daki çocuklar Dünya Çevre Günü’nü kutladı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri kapsamında bu yıl 12.’si gerçekleştirilen ‘Çevre ve Çocuk Şenliği’nde çocuklar çevreye duyarlılık örneği sergileyerek, büyüklere örnek oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında bu yıl 12.'si gerçekleştirilen ‘Çevre ve Çocuk Şenliği'nde çocuklar çevreye duyarlılık örneği sergileyerek, büyüklere örnek oldu.

Bursa'da ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü' nedeniyle geleneksel olarak kutlanan ‘Çevre ve Çocuk Şenliği', Botanik Park'ta renkli görüntülere imza attı. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen atık pil toplama kampanyasıyla başlayan etkinlikler çerçevesinde bu yıl 12.'si kutlanan Çevre ve Çocuk Şenliği'ne çocukların çevre duyarlılığı damgasını vurdu.

İzcilerden mesaj var

Büyükşehir Belediyesi birimleri ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerle ilk ve ortaöğretim okullarının stant açtığı şenlikte çocuklar gönüllerince eğlendi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü izcileri, ‘Yeşil Bursa'mız hep yeşil kalsın', ‘Geri dönüşüm hepimiz için fırsattır', ‘Medeni insan yere tükürmez', ‘Bursa'yı sev çevrene sahip çık' ve ‘Bursa hepimizin birlikte koruyalım' gibi mesajların yazılı olduğu dövizlerle çevre duyarlılığına dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi'nin de stant açtığı programda Çocuk Merkezi'nin çocukları da herkesi çevreyi temiz tutmaları konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Programa katılan öğrenciler, ‘çevre' temalı gösterilerle su tasarrufu, ağaçların korunması ve geri dönüşüm gibi konulara dikkat çektiler. Öğrenciler, ilginç kostümleriyle de ilgi odağı oldular.

Çocuklar çevre bilincini yaşayarak öğreniyor”

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, geleceğin emanetçileri olan çocukların çevreye sahip çıktığını söyleyerek, “Gençler ve çocuklar, bu şenlikte doğayla iç içe keyifli bir gün geçiriyor. Hem eğlenerek hem de öğrenerek çevre duyarlılığını deneyimledikleri bugünde bizler de çocuklarımızın heyecanına ortak olmaktan dolayı mutluyuz. Gelecek nesiller çevre bilincini yaşayarak öğreniyorlar” dedi.

Çevrenin sevgiyle korunur”

‘5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinlikleri ve ‘12. Çevre ve Çocuk Şenliği'nin gerçekleştirilmesine öncülük eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuşoğlu, “Çevre akla gelince hava, su, toprak bir bütün olarak düşünülmelidir. Tüm canlıların ortak değerleri olan çevre korunmalıdır. Kaynaklar sınırlı ihtiyaçlar ise sınırsızdır. Sınırlı kaynakları da etkin ve verimli kullanmalıyız” diye konuştu.

Sağlıklı bireylerin sağlıklı bir çevrede yetiştiğini ifade eden Kuşoğlu, “Çocuklar çevre duyarlılıklarıyla örnek oluyorlar, bu konuda büyüklerini de uyarmalılar. Çevrenin korunması için sevgi şarttır” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün de katkılarıyla hazırlanan ‘Çevre ve Çocuk Şenliği'nde, Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü – Bilim Teknoloji Merkezi, Kültür Şube Müdürlüğü, Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü, AB Şube Müdürlüğü – Sağlıklı Kentler Birliği, Bursa Kent Konseyi, Gürsu Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı ve BUSKİ Genel Müdürlüğü de stant açarak çalışmalarını tanıttı. Şenliğe Davutkadı Eşref Evcil, Peyami Safa, Ali Rıza Bey, Emir-Koop, Ahmet Uyar, Fethiye, İMKB, Zekai Gümüşdiş ve Emek ilk ve ortaokulları da destek verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...