maritbet girişmaritbet
Bursa'daki Odunluk Köprüsü trafiğe açılıyor!

Bursa'daki Odunluk Köprüsü trafiğe açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Odunluk ile Dikkaldırım Mahallelerini birbirine bağlayan Odunluk Köprüsü, bugün trafiğe açılıyor

Başkan Altepe, bu köprünün Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan bölgesinden gelen vatandaşların Osmangazi İlçesi'ne ulaşımına büyük kolaylıklar sağlayacağını, aynı zamanda yapımı tamamlanma aşamasına gelen 1300 metrelik İnkaya bağlantı yolu ile Çekirge Mahallesi Uludağ Caddesi'nin trafik yükünü de önemli ölçüde ortadan kaldıracağını söyledi.

Bursa'yı hem kent içi hem de şehirlerarası alanda ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla deniz ve hava ulaşımı yanında merkezde raylı sistem yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, kenti dikey olarak geçen dereleri de köprülerle aşıyor. İsmetiye'den Samanlı'ya, Ürünlü'den Özlüce ve Cumalıkızık'a kadar ihtiyaç duyulan her bölgede köprüler inşa eden Büyükşehir Belediyesi, yapımı yıllardır konuşulan Odunluk Köprüsü'ne bölgeye kazandırdı. Odunluk ve Dikkaldırım Mahallelerini birbirine bağlayan Odunluk Köprüsü, 02 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek törenle trafiğe açılacak. Köprüde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Altepe, İzmir yolunda devam eden bakım çalışmaları nedeniyle trafiğin aksadığını bu nedenle normal şartlarda bitmesi için haftalar olan köprüdeki çalışmalara hız verdiklerini, gece boyunca devam edecek çalışmalarla köprüyü ulaşıma açacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla gece gündüz demeden yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını vurguladı. Kent içinde ulaşımın tıkanma noktasına geldiği tüm noktaya neşter vurmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Odunluk ve Dikkaldırım Mahallerini birbirine bağlayan bu köprünün yapılması yıllardır konuşuluyordu. İhtiyaç duyulan tüm bölgelerde olduğu gibi burada da köprüyü yapmak bize nasip oldu. Bu köprü ile Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan Bölgesi'nden gelen vatandaşlarımız Osmangazi İlçesi'ne kolaylıkla bağlanmış olacak. Bunun yanında çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen bin 300 metrelik İnkaya bağlantı yolu ile Çekirge Mahallesi Uludağ Caddesi de trafik yükünden arınmış olacak. Artık Uludağ'a çıkmak isteyen Çekirge'ye gitmek zorunda kalmadan 1300 metrelik yolculuğun ardından buradan İnkaya'ya ulaşabilecek” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...