maritbet girişmaritbet
Bursa Eğitim Mahallesi'ndeki park ve yeşil alanlar kullanıma açıldı!

Bursa Eğitim Mahallesi'ndeki park ve yeşil alanlar kullanıma açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, yapılaşmanın yoğun olduğu Eğitim Mahallesi’nde, su deposunun yanında yapılan park ve yeşil alan vatandaşların kullanımına açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa’da her semte yeşil alan kazandırabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz, 5 bin metrekarelik alanda yapılan park ve yeşil alan da Eğitim Mahallesi’ne nefes aldıracak” dedi

Bursa'nın ‘yeşil' kimliğini yeniden kazanması için her semte parklar ve yeşil alanlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yapılaşmanın yoğun olduğu Eğitim Mahallesi'nde bulunan su deposunun yanındaki alanı da park ve yeşil alan olarak halkın kullanımına sundu.

Bursa'yı daha çağdaş ve sağlıklı bir geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım İlçesi'nde Mimar Sinan Sağlık Parkı ve Yavuzselim Parkı'nın ardından Eğitim Mahallesi'ne de 5 bin metrekarelik yeni bir park kazandırdı. Eğitim Mahallesi Muhtarlığı'nın yanındaki su deposunun bulunduğu bölgede atıl durumdaki alan, yeşil alan ve park olarak bölgeye nefes aldırmaya başladı. Alanı çevreleyen duvarlar, su deposuna yaklaştırılırken, ortaya çıkan 5 bin metrekarelik alan; çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanı olarak mahalleye kazandırıldı.

“Eğitim Parkı bölgeye nefes aldırıyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Eğitim Parkı'nın açılış töreninde, yeşile en çok ihtiyaç duyulan bölgelerden birinin daha nefes aldığını belirterek, “Yıldırım'ın kalbinde, su deposunun çevresindeki atıl halde duran 5 bin metrekare alanı değerlendirip Eğitim halkının kullanımına sunduk. Burası, bir yandan bölgeye nefes aldırılırken diğer yandan da vatandaşların spor yapabildikleri, dinlenebildikleri bir buluşma noktası olacak” diye konuştu.

Türkiye'nin her alanda geliştiğini anlatan Başkan Altepe, daha yaşanabilir ve çağdaş Bursa'yı oluştururken yeşil alan, park ve sosyal donatı alanlarıyla vatandaşlara nefes alabilecek alanlar oluşturduklarını anlattı. Her alanda gelişimi ilke edindiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Bursa'ya en güzel hizmeti verelim, Eğitim Mahallesi de hizmetlerimizden yararlansın istedik. Yaklaşık 5 bin metrekare alanda bulunan Eğitim Parkı'nda 3 bin metrekare yeşil alan, 475 metrekare sert zemin ve yürüyüş yolu, 120 metrekare koşu yolu, spor alanları ve çocuk oyun grubu bulunuyor. Öte yandan parka 250 adet farklı türde ağaç ve yaklaşık 5 bin adet de çiçek dikildi. Eğitim Mahallesi artık daha yeşil bir hale geldi” şeklinde konuştu.

Elbirliğiyle hizmete devam

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de son 10 yılda Türkiye genelinde yaşanan gelişim ve değişimin en güzel örneklerinin Bursa ve Yıldırım'da da gözlendiğini vurguladı. Keskin, vatandaşlara ve Yıldırım'a en güzel hizmetleri de yine Büyükşehir ve Yıldırım belediyelerinin elbirliğiyle gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Eğitim Mahallesi Muhtarı Yahya Özkan ise mahallenin en önemli ihtiyaçlarından birinin yeşil alan ve park olduğunu belirterek, bu önemli eksikliği giderdiği için Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte kurdeleyi kesen Başkan Altepe, parkı halkın kullanımına açtı. Vatandaşlar Başkan Altepe'ye park için teşekkür ederken, çocuklar da kendilerine armağan edilen şapkaları Başkan Altepe'ye imzalatmak için birbirleriyle yarıştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...