maritbet girişmaritbet
Bursa Fidyekızık Kızıklar Konağı müze olarak hizmete açıldı!

Bursa Fidyekızık Kızıklar Konağı müze olarak hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında ele aldığı Fidyekızık Kızıklar Konağı, ilk günkü ihtişamıyla Kızık kültürünün yaşatılacağı önemli bir sosyal ve kültürel merkez olarak hizmete açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında ele aldığı Fidyekızık Kızıklar Konağı, ilk günkü ihtişamıyla Kızık kültürünün yaşatılacağı önemli bir sosyal ve kültürel merkez olarak hizmete açıldı.

Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarını merkezin yanı sıra tüm ilçelerde uyguladığı restorasyon projeleriyle sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Fidyekızık Mahallesi'nin meydanında bulunan yaklaşık 100 yıllık tarihi konağı da ayağa kaldırdı. Osmanlı'nın son dönem eserlerinden biri olan ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya iken Tarihi Bursa Kızıklar Derneği tarafından koruma altına alınan üç katlı tarihi yapı, bölgeye değer katacak önemli bir kültür merkezine dönüştürüldü.

Tarihi konağın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihin Bursa'ya bir armağanı olan Kızıklar'dan günümüze ulaşan Hamamlıkızık, Cumalıkızık, Derekızık, Değirmenlikızık ve Fidyekızık'ın sahip oldukları özgün yapıları ve değerleriyle gelecek kuşaklara taşınması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Cumalıkızık'taki müzenin yeniden düzenlenmesi, Hamamlıkızık Hamamı'nın restorasyonu, Derekızık meydanı gibi çalışmalarla bu bölgelerin tarihi ve kültürüyle daha yaşanılabilir mekanlar haline gelmesini hedeflediklerini kaydeden Başkan Altepe, "Fidyekızık'taki bu sivil mimarlık örneği yapı hayırsever Tahir Bıyıklıoğlu tarafından belediyemize bağışlandı. Bursa bu açıdan da örnek bir kent. Sadece kamu yatırımları değil, hayırseverlerimiz ve kente karşı kendini sorumlu hisseden vatandaşlarımızın katkılarıyla her bölgeye yeni hizmetler ulaştırılıyor. Hayırsever ve belediye işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz bu kültür merkezi hem Kızık kültürünü en iyi şekilde gelecek kuşaklara taşıyacak hem de bölge halkının yeni bir buluşma noktası olacak" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetin destekleriyle Yıldırım ilçesi sınırlarında önemli bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, "Bölgemizdeki tüm tarihi eserler yeniden ayağa kaldırılıyor. Yaptığımız çalışmalarla Yıldırım'da el atmadık eser bırakmayacağız" dedi.

Tarihi Bursa Kızıklar Derneği Başkanı Ertuğrul Sünel de bölgeye böyle bir eser kazandırdıkları için Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Başkan Altepe, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ın da katıldığı törende tarihi binayı belediyeye bağışlayan hayırsever Tahir Bıyıklıoğlu'na teşekkür ettikten sonra tarihi konağı hizmete açtı.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Fidyekızık Kızıklar Konağı müze olarak hizmete açıldı!
  • 18.05.2012 17:02

Bursa Fidyekızık Kızıklar Konağı müze olarak hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında ...