maritbet girişmaritbet
Bursa Konak Mahallesi’ndeki arsa için mahkemeden iptal kararı çıktı!

Bursa Konak Mahallesi’ndeki arsa için mahkemeden iptal kararı çıktı!

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin İhsaniye'ye yapılan hizmet binasına karşılık olarak imar planında değişiklik yaparak müteahhit firmaya verdiği Konak Mahallesi'ndeki arsa hakkında mahkemeden iptal kararı çıktı

Nilüfer Belediyesi'nin İhsaniye'ye yapılan hizmet binasına karşılık olarak imar planında değişiklik yaparak müteahhit firmaya verdiği Konak Mahallesi'ndeki arsa hakkında mahkemeden iptal kararı çıktı.

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, karara itiraz edeceklerini ifade ederek, "Biz o projeyle ilçemize fazladan yeşil alan kazandırdık" dedi, Nilüfer Belediyesi, İhsaniye Mahallesinde yapılmakta olan hizmet binası inşaatının bedeli olarak, Konak Mahallesinde üzerine eski prefabrik belediye binalarının bulunduğu arsayı müteahhit firmaya verdi. Fakat Şehir Plancıları Odası, takasa konu olan Konak Mahallesi'ndeki arsa için imar planlarında değişiklik yapılmasına karşı çıktı. 1/1000 ölçekli imar planında park ve otopark alanı olarak gözüken alanın yapılan değişiklikle ticaret alanı ve otoparka dönüştürülmeyeceğim savunan oda, söz konusu barakaların olduğu alanı da içine alan Beşevler revizyon imar planının iptali için 1. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, Beşevler revizyon imar planının imar mevzuatına şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı kanaatine vararak işlemin iptaline karar verdi.

Kararı değerlendiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,' 'Yargı kararıyla ilgili gerekli itirazımızı yapacağız. Biz orada doğru bir karar verdik, Yaptığımız plan değişikliği 1/5000 ölçekli imar planında da düzenlenmiştir. Bu plan Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylandı. Hukuken bir eksikliğimiz yok. Sıkıntı kalmadı" dedi.

Nilüfer Belediyesi'nin Konak Mahallesi'ndeki barakalarda 23 yıl hizmet verdiğini ifade eden Başkan Bozbey,' 'Şehir plancıları yıllardır o barakalar oradayken neden itiraz etmedi? Belediye 23 sene orada hizmet verdi. Biz o alanda düzenleme yaptık. Üstelik yapılan plan değişikliğiyle Nilüfer'imize fazladan yeşil alan oluşturduk. Karara itirazımız var, Adaletin bunu tekrar değerlendireceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.

YENİ imar kanununun iptal edilmesi üzerine konuşan Başkan Bozbey, karara itiraz edeceklerini belirterek, "Biz o projeyle fazladan yeşil alan kazandık" dedi

Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Konak Mahallesi’ndeki arsa için mahkemeden iptal kararı çıktı!
  • 22.08.2012 15:05

Bursa Konak Mahallesi’ndeki arsa için mahkemeden iptal kararı çıktı!

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin İhsaniye'ye yapılan hizmet binasına karşılık olarak ...