maritbet girişmaritbet
Bursa’nın tarihi evleri destek bekliyor

Bursa’nın tarihi evleri destek bekliyor

Tarihi şehirlerde günümüze kadar gelebilen eski evlerin restorasyonu ve yeniden yapımı için Kültür Bakanlığı'ndan daha ciddi destek bekleniyor

Bursa'da 5 bini aşkın tarihi evin tescili bulunuyor. Bu evlerin büyük bir kısmı ise günümüzde sadece fotoğraflarda ve kayıtlı olarak dosyalar da duruyor. Tescilli binaların arsaları otopark olarak kullanılıyor. Bu binaların tescillendikleri gibi yeniden yapımları için ise ciddi engeller var. Birincisi, modern çağda hem aile bireyleri, evleri küçük ve kullanışsız buluyor, ikincisi bu binaları yeniden ayağa kaldırmanın prosedürü ev sahiplerini zorluyor. 

AK Parti iktidarı ile tescilli yapılara sağlanan restorasyon projesi hibesi ile TOKİ'nin düşük faiz, uzun vadeli kredileri eski ev sahiplerini biraz umutlandırdı. Ancak bakanlığın hibe desteğinin yeterli fon ayrılmaması sebebiyle çok fazla etkili olmaması ev sahiplerini üzüyor. Bursa Mimarlar Odası Başkanı Nizamettin Kaya da tarihi şehirlerdeki hızlı büyüme ile birlikte inşaat sektörünün çok büyüdüğüne dikkat çekerek, tarihi yapıların modern binalar içerisindeki payı yüzde 1-2 seviyesindedir." 

Ankara Haber Vaktim

Yorum Yaz