maritbet girişmaritbet
Bursa Yıldırm'a iki hastane birden açılıyor!

Bursa Yıldırm'a iki hastane birden açılıyor!

Güney Marmara Bölgesi'nin önemli sanayi ve ticaret merkezi konumunda yer alan Bursa, iki hastaneye birden kavuşuyor

Güney Marmara Bölgesi'nin önemli sanayi ve ticaret merkezi konumunda yer alan Bursa, iki hastaneye birden kavuşuyor.

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum Hastanesinin yanına şimdi de Bursa Kalp Hastanesi yapılıyor. Yüksek ihtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin buraya taşınmasıyla boşalacak bina yıkılarak yerine Yıldırım Devlet Hastanesi yapılacak. Her iki hastaneyi de TOKİ yapacak.toki, 
 
 Proje ihalesi tamamlanan Bursa Kalp Merkezi Hastanesi'nin inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacak. Sadece Bursa'ya değil tüm bölgenin de ihtiyacına cevap verecek nitelikte projelendirilmesine özen gösterilen hastane 250 yataklı olacak. 
 
Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yapılacak Bursa Kalp Merkezi Hastanesi'ne taşınmasının ardından yerine 300 yataklı Yıldırım Devlet Hastanesi planlandı. Böylelikle günde ortalama 6 bin kişinin gittiği Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi yoğunluğunun minimum seviyeye çekilmesi amaçlanıyor. Her geçen gün artan kalp ve kalbe bağlı meydana gelen ölümlerin önüne geçilebilmesi amacıyla planlanan Bursa Kalp Merkezi Hastanesi, branş hastanesi olarak hizmet verecek. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, ticaret merkezi 'den kavuşuyor. kentin doğusuna iki hastane birden yapılmasının yıllar önce düşünüldüğünü, böylece önemli bir ihtiyacın giderileceğini söyledi. Projenin ihale aşamasına gelindiğini de belirten Yalçın, "Hızla gelişip büyüyen Bursa'nın yatırım planlamasının önceliği sağlık hizmetleri olarak belirlenmişti. İşte bu planlama doğrultusunda Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin hemen bitişiğindeki 14 bin metrekarelik Sağlık İl Müdürlüğü'ne ait alana Bursa Kalp Merkezi Hastanesi inşaatı talebimiz ilgili bakanlıkça onay gördü" dedi. 
 
Sağlık Kompleksi için en uygun yer tespiti yapılırken de bu sektördeki yatırımların aksamaması gayreti içinde olduklarını ifade eden Sedat Yalçın şunları söyledi: "Bursa'ya Kalp Merkezi Hastanesi kazandırılmakla kalmayıp, mevcut Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni de yıkarak yerine bölge için önemli bir ihtiyaç olan Yıldırım Devlet Hastanesi yapılacak. 
 
Bu hastanenin yapımıyla ilgili Sağlık Bakanlığı yatırım planına dahil etmiştir. Yüksek İhtisas Hastanesi'nin yerine yapacağımız yeni hastane aynı zamanda Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde yaşanan yoğunluğu da ortadan kaldıracaktır." 
 
Bursa Kalp Merkezi Hastanesi'nin ihtiyaca cevap verebilecek tüm teknik donanın sahip olacağını söyleyen Sağlık İl Müdürü Dr. Özcan Akan, kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinin ihtiyaç duyduğu anjiyo merkezleri, yoğun bakım ve çocuk kardiyoloji üniteleri yer alacağını söyledi. 
Bursa Hakimiyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Yıldırm'a iki hastane birden açılıyor!
  • 29.06.2012 16:17

Bursa Yıldırm'a iki hastane birden açılıyor!

Güney Marmara Bölgesi'nin önemli sanayi ve ticaret merkezi konumunda yer alan Bu ...