maritbet girişmaritbet
Bursalılar 1+1'i sevmeye başladı

Bursalılar 1+1'i sevmeye başladı

Bursa'da en çok 3+1 daireler tercih ediliyor ama 1+1 dairelere de talep giderek artıyor. EVA Gayrimenkul'ün hazırladığı rapor, şehirde hangi projelerin neden sattığını da ortaya koyuyor

Değerleme uzmanı Mesut Çakır, şehrin nitelikli konutlarıyla arzlara cevâp verebildiğini ve sosyal donatılarını hızla geliştirerek dünya standartlarında olma yolunda ilerlediğini açıkladı.
Çakır, 15300 Misia ve Korupark gibi projelerde rezidans hizmetlerinin, resepsiyon, business center, lobi gibi farklı hizmetlerin bulunduğunu anlattı.

Son yıllarda hızlı gelişimi ile dikkat çeken Bursa'da 2015 yılına kadar 238 bin adet konut ihtiyaç olacağı öngörülüyor. Batı yönünde gelişen şehirde en fazla proje, Organize Sanayi Bölgesi'nin bulunduğu Nilüfer ilçesinde yapılıyor. Bursalılar en çok 3+1 daireleri tercih ediyor. Ancak EVA Gayrimenkul'ün Bursa'ya ilişkin raporunda son dönemde 1 oda 1 salon olarak tabir edilen daire tiplerine talebin giderek arttığına dikkat çekiliyor.

Kiler tercih nedeni

Değerleme uzmanı Mesut Çakır tarafından hazırlanan raporda, çocuklu ve geniş ailelerin 3+1 daireleri tercih ettiği, bu dairelerde soyunma odası, çamaşır odası ve kiler gibi odaların bulunmasının bu daire tiplerini daha cazip kıldığı belirtildi. 2+1 dairelerin alıcı kitlesi ise daha çok çekirdek aileler ya da yeni evli çiftler.

Daha çok yatırım için alınıyor

Hem fiyatları hem de kullanım alanları bakımından bu aileler için uygun görülüyor. 4+1 daireler ise daha çok kalabalık aileler ya da lüks yaşam standardını takip edenler tarafından tercih ediliyor. 1+1 tipi dairelerin az sayıda olmasına rağmen son zamanlarda oranında artış gözleniyor. Özellikle bölgedeki sanayi ve ticaret alanlarında çalışanların yatırım amaçlı 1+1 daireleri tercih ettiği belirlendi. Ayrıca azalan hane halkı sayısı 1+1 tipi dairelere talebin artacağını gösteriyor.

Denizi olmayan kentte gölet sattırıyor

EVA Gayrimenkul'ün araştırmasına göre Bursa'da konut projelerinde ortalama metrekare fiyatları bin ile 3 bin 300 lira aralığında bulunuyor. Bölgede deniz, göl gibi herhangi bir manzara faktörü olmaması sebebiyle projelerde fiyatlar da konum ve konsept en çok etki eden faktör. Örneğin en yüksek birim fiyatına sahip Bursa Modern, kentin dışmda ama yapay gölet etrafında olduğu için gözde bir proje Kent merkezinde bulunan 15300 Misia ve Korupark projeleri de merkezi konumu ve alternatif ulaşım olanaklarıyla yüksek fiyattan alıcı buluyor. İstanbul gibi büyük bir metropolde yaptığı, projelerle tanınan Torunlar GYO, Koray inşaat ve Sinpaş GYO'nun projeleri daha çok dikkat çekiyor ve yeni yapılan projelere de örnek oluyor.

Nilüfer ilçesi revaçta

Yeni konut projeleri, Bursa'nın gelişim aksı olan İzmir-Bursa Karayolu çevresinde konumlanıyor. Bunların çoğu Bursa'nın gelişen ilçesi Nilüfer'de bulunuyor. Bunun başlıca nedenleri Nilüfer'de bulunan organize sanayi bölgesinin, yarattığı iş potansiyeli ve bunun getirdiği konut arzı. Gelişen, düzgün alt ve üst yapıya sahip olan olan ilçe, gelişime elverişlidir.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz