maritbet girişmaritbet
Çatalca Anadolu Lisesi’nin ismi Tayfun Topçu Anadolu Lisesi olarak değişti!

Çatalca Anadolu Lisesi’nin ismi Tayfun Topçu Anadolu Lisesi olarak değişti!

Çatalca’da 2006 yılında açılan Çatalca Anadolu Lisesi’nin ismi değişiyor

 

Açıldığı yıldan bu yana Çatalca Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okulun ismi ilçede başlatılan imza kampanyası sonrası Çatalca'nın eğitim sembollerinden ‘Tayfun Hoca' ile yaşayacak.
 
Çatalca Lisesi'nde müdürlük görevini sürdürürken, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Tayfun Topçu'nun ismi Çatalca Anadolu Lisesi'nde yaşatılacak. Çatalca'da yerel basının konu üzerinde durması ile başlatılan kampanyada bürokratlardan, sivil toplum kuruluşlarına, gencinden yaşlısına, ev kadınından esnafına kadar topyekûn bir refleksle başlatılan imza kampanyası sonrasında okulun ismi değiştirildi.
 
Çatalca Anadolu Lisesi, artık Tayfun Topçu Anadolu Lisesi olarak hizmet verecek. Okulun isminin değiştirilmesi Topçu Ailesini de ziyadesiyle mutlu etti. Çatalca Belediyesi'nde Mali Hizmetler Müdürü olarak görevini sürdüren, Tayfun Topçu'nun eşi Süheyla Topçu; “Ailece çok mutluyuz. Kampanya süresince bize destek veren, herkese çocuklarım ve ben şükranlarımızı sunuyoruz ve çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
EMİNİM Kİ TAYFUN HOCA DA MUTLUDUR
 
Yaşadığı mutluluğun inanılmaz olduğunu da sözlerine ekleyen Süheyla Topçu; “Bizi en çok mutlu eden öğe ise; Çatalca'nın Tayfun Hocasının isminin bir okulda yaşatılmasıdır. Çünkü kendisi için okul ve öğrenciler evinden önce gelirdi. Önceliği okul ve öğrencileriydi. Görev aşkıyla öğrencileri ve onların eğitimi için çalışan Tayfun Hoca'nın isminin bir okulda yaşatılması beni ve çocuklarımı çok mutlu etti. Eminim ki Tayfun Hoca da şu an çok mutludur.” dedi.
 
Bu gururun sahibinin tüm Çatalca olduğunu da sözlerine ekleyen Süheyla Topçu; “Okulun isminin değiştirilmesinde Çatalca Kaymakamımız Dr. Nevzat Taşdan'a, eşimin mesai arkadaşı ve meslektaşı Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara'ya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, bürokratlarımıza, öğretmenlerimize, il genel meclisi üyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, kent konseyimize, Tayfun Hoca'nın öğrencilerine, Çatalca esnafımıza, ev kadınlarımıza, gençlerimize, kısacası ‘imza atalım, okulun ismi Tayfun Topçu Anadolu Lisesi' olsun diyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
 
TAYFUN HOCAMIZA ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ
 
Tayfun Topçu isminin Çatalca Anadolu Lisesi'nde yaşatılacak olması yıllarca aynı okulda görev yaptığı meslektaşı, mesai arkadaşı Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'yı da gururlandırdı. Çatalca'da eğitimi geliştirmek ve öğrencilerin Çatalca'da kaliteli eğitim almasını sağlamak için yola koyulduklarını belirten Belediye Başkanı Cem Kara, “Çatalca Lisesi'nde Müdürümüz Tayfun Topçu ile birlikte tüm öğretmen arkadaşlarımız bir yola koyulduk. Dedik ki, bu ilçede gençlerimiz, çocuklarımız liseyi okumak için başka okullara gitmeyecekler. Öğrencilerimiz Çatalca Lisesi'nde bilgiyle donatacağız, kaliteli eğitim vereceğiz. Bu düşünceyle yola çıktık ve ne mutlu ki bize birçok öğrencimizi üniversiteye yolladık. Öğrencilerimiz mezun oldular ve şu anda çalıştıkları yerlerde önemli pozisyonlarda görevlerini sürdürüyor, hayatlarını devam ettiriyorlar. Aradan geçen 10 yılı aşkın bir zamandır aramızdan ayrılan Tayfun Hocamız unutulmuyorsa, geçtiğimiz sene aramızdan ayrılan Nevzat Hocamız unutulmuyorsa işte bu arkamızda bıraktığımız eğitim mirasındandır. Bugün ismini Anadolu Lisemizde yaşatacağımız çok değerli dostum, meslektaşım Çatalca'nın Tayfun Öğretmeni okulunu çok severdi. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören Çatalca Lisesi binası için gözyaşı dökerken bile ‘Öğrencilerin nerede eğitim göreceğini' düşünüyordu. Öğrencilerini her zaman düşünürdü. Onların geleceği için, onların eğitimi için canla başla çalıştı. Böyle öğrencisini ve okulunu seven bir eğitimci arkadaşımızın isminin yine onun çok sevdiği bir eğitim yuvasında yaşatılacak olması, ailesi gibi beni de çok mutlu etti. Çünkü okul ve öğrenciler onun için her şeyden önce geliyordu. Çatalca'nın sembolü olmuş bir öğretmenin ve özellikle bir meslektaşımın isminin bir okulda yaşatılacak olması 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi Çatalca insanının Tayfun Hocamıza bir öğretmenler günü hediyesi olmuştur diye düşünüyorum” diyerek, “Bu konuyu gündeme taşıyan ve gönülden destek veren Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, bürokratlara, öğretmen arkadaşlarıma, sivil toplum kuruluşlarımıza, Tayfun Hocamızla eğitimlerine katkı sunduğumuz öğrencilerimize, Çatalca halkına ve destek veren herkese yerel basına, ayrıca bu kampanyanın başlatılmasında öncü olan konuyu gazete sayfalarına taşıyarak kamuoyunun dikkatine sunan Haber Marmara gazetesine ve gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Sayın Ali Girgin'e teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çatalca Anadolu Lisesi’nin ismi Tayfun Topçu Anadolu Lisesi olarak değişti!
  • 15.11.2012 13:09

Çatalca Anadolu Lisesi’nin ismi Tayfun Topçu Anadolu Lisesi olarak değişti!

Çatalca’da 2006 yılında açılan Çatalca Anadolu Lisesi’nin ismi değişiyor ...