maritbet girişmaritbet
Çatalca Belediyesi’nin yaptırdığı sosyal tesisler ve Atatürk Anıtı açıldı!

Çatalca Belediyesi’nin yaptırdığı sosyal tesisler ve Atatürk Anıtı açıldı!

Çatalca Belediyesi tarafından iki ayrı mahallede yaptırılan çok amaçlı sosyal tesislerin ve Atatürk Anıtının açılışları coşkuyla yapıldı

 

Çatalca Belediyesi tarafından iki ayrı mahallede yaptırılan çok amaçlı sosyal tesislerin ve Atatürk Anıtının açılışları coşkuyla yapıldı. Ovayenice ve Çiftlikköy mahallelerinde gerçekleştirilen programlara ilçe protokolünün yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın talimatları doğrultusunda Ovayenice Mahallesinde çok amaçlı sosyal tesis, Çiftlikköy Mahallesinde ise çok amaçlı sosyal tesis ve Atatürk Anıtı yapıldı. Her iki mahalledeki tesis ve Atatürk anıtlarının açılışı 28 Ekim tarihinde gerçekleştirildi. Kurban Bayramının son gününe denk getirilen açılışların ilk adresi Ovayenice Mahallesi oldu. Saat 11:00'da burada gerçekleştirilen açılış programının ardından, saat 15:00'da ise Çiftlikköy Mahallesinde Atatürk Anıtı ve çok amaçlı sosyal tesisin kurdelesi Onuncu Yıl Marşı eşliğinde kesildi. Çatalca Belediyesi'nin her iki mahalledeki açılış programlarına; Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Oktay Hanay, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca CHP İlçe Başkanı Naci Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, Çatalca Belediyesi CHP Meclis üyeleri ve CHP İl Genel Meclis Üyeleri, Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Tutun, köy ve mahalle muhtarları, oda ve sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, daire müdürleri, Çatalca Belediyesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OVAYENİCE MAHALLE HALKI İKRAMDA BULUNDU

İçerisinde çocuk oyun gurupları, mini basketbol ve futbol sahası, bayanlar için fitnes gurupları, bay bayan wc, kamelyalar, gelin odası ve düğün alanın bulunduğu Çatalca Belediyesi çok amaçlı sosyal tesislerin açılışında mahalle sakinleri davetliler için çeşitli ikramlarda bulundular.

İKİ BAYRAM BİRDEN YAŞIYORUZ

Ovayenice Mahallesinde bir konuşma yapan Başkan Cem Kara; “Ovayenice Mahallemizde iki bayramı birden yaşıyoruz. Kurban Bayramı'nın dördüncü gününde ve yarın kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde çok güzel bir sosyal tesisi açmanın gururunu yaşıyoruz.

Ovayenice'de Çatalca Belediyesi olarak yapmış olduğumuz sosyal tesisi sadece bir düğün alanı olarak düşünmedik. Burada çeşitli etkinlikleri, düğünlerimizi, asker gecelerimizi gerçekleştirebilir, ayrıca oluşturulan sohbet kamelyalarında halkımız dostluğunu, komşuluğunu pekiştirerek sosyalleşebilir. Ayrıca çocuklarımız için oluşturduğumuz çeşitli oyun aletlerinde çocuklarımız oynayabilirler. Bunların yanında tüm Ovayenice halkı için egzersiz aletleri de buraya monte ederek sağlıklı yaşam ünitelerini de bu sosyal tesisimiz içine kurduk. Bu alan önceden otobüslerin, minibüslerin çekildiği kullanılmayan bir alandı. Burayı derledik toparladık ve Ovayenice halkına yakışır bir biçimde düzenledik. Yapması bizden koruması da Ovayenice halkından. Sosyal tesisimiz hepimize hayırlı olsun. Bu sosyal tesisin yapımında yardım eden başta Ovayenice Mahalle Muhtarı Tuncay Çakı'ya ve tüm belediye personelime teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Cem Kara'nın ardından CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de bir konuşma yaptı. Çelebi konuşmasında; “Kurban Bayramı'nın son gününü kutlarken, yarın da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız. Bugün daha çok kardeşliğe ihtiyacımız var. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bugün bayrağımız dalgalanıyorsa, ezan sesi duyuluyorsa, ülkemizde kardeşçe yaşıyorsak, bunu Atatürk devrimlerine borçluyuz” dedi.

Ardından mikrofona Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan geldi. Kaymakam Taşdan; “İlçemize böyle güzel bir tesis kazandıran değerli belediye başkanına teşekkür ediyorum. Ayrıca sosyal tesisin yapımında emek sarf eden Ovayenice Mahalle Muhtarı Tuncay Çakı'ya da teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çatalca Belediyesi halk oyunları ekibi Burdur yöresi halk oyunlarını izleyicilere sergilediler. Büyük beğeni toplayan halk oyunları gösterisi sonrasında geçtiğimiz yıl İstanbul'da yapılan İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması'nda ikinci olan ilçe öğrencilerinden Merve Gözlü on kıtasını birden okuduğu İstiklal Marşı ile birlikte katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Düzenlenen programın ardından Ovayenice Mahallesi'ndeki sosyal tesis gezildi.

ÇİFTLİKKÖY'DE DE AÇILIŞ İÇİN HEYECAN, GURUR VE ONUR VARDI

Ovayenice Mahallesi'ndeki sosyal tesisin açılmasının ardından saat 15:00'de ikinci açılışın gerçekleşeceği Çiftlikköy Mahallesi'ne geçildi. Açılış öncesinde sosyal tesisi gezen CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve Belediye Başkanı Cem Kara, buradaki çocuklarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı da çektirdiler. Tesis içerisindeki çocukların maçına da bir ara dahil olan Milletvekili Çelebi ve Başkan Cem Kara kaleye sırayla şut çektiler.        

Tesis gezildikten sonra açılış programı başladı. Program Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasıyla başladı. Başkan Cem Kara konuşmasında; “Varlığımızı borçlu olduğumuz Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Bugün Çiftlikköy Mahallemize gelmeden önce Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına halkımız ile beraber çelenk sunduk.  Yarın da resmi kutlama törenini gerçekleştireceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz sayesinde bugün burada açılışımızı yapıyor, onlar sayesinde ülkemizde kardeşçe yaşıyoruz. Görevimiz cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaktır. Ben ülkemizin yaşlısına da gencine de güveniyorum. En çok da Mustafa Kemal'in Selanik'ten hemşerileri Çiftlikköylülere, Çatalcalılara güveniyorum” dedi.

SİZ İSTEDİNİZ BİZ YAPTIK

Konuşmasında sosyal tesisin yapılması için anket yapıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara; “Bugün açacağımız sosyal tesis için önceden Çiftlikköy Mahallemizde bir anket yaptık. Anketin sonucunda %80.19'luk bir oranla bulunduğumuz yerde bir sosyal tesis yapılsın sonucu çıktı. Sizler istediniz, biz yaptık.

Bu sosyal tesise baktığımızda burada düğünler yapılabilir, çeşitli etkinlikler yapılabilir, yazlık sinema gösterimi yapılabilir. Komşu sohbet kamelyalarında Çiftlikköy halkımız dostluğunu, komşuluğunu arttırarak sosyalleşebilir. Mini basketbol ve futbol sahasında çocuklarımız, gençlerimiz spor yapabilir, egzersiz aletlerinde vatandaşlarımız sağlıklı yaşam adına spor yapabilirler. Ayrıca mini satranç parkında ve oyun gruplarında çocuklarımız vakit geçirebilirler. Bu sosyal tesis şimdiden amacına ulaştı.

Bu sosyal tesisi yapması bizden, koruyup kollaması ise Çiftlikköy halkımızdandır. Sosyal tesisimiz ve Atatürk Anıtımız hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Başkan Cem Kara'nın ardından CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi; “Bugün burada Atatürk'ün simgeleştirildiği bir açılışı yapmak ve bu heyecana ortak olmak bizim için onur verici.” dedi.

Süleyman Çelebi'nin ardından Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Oktay Hanay da bir konuşma yaptı. Yarbay Hanay konuşmasında, “Bugün burada Atatürk Anıtını ve sosyal tesisimizi açarken; Atatürk olmasaydı, Cumhuriyet kurulmasaydı bizler de Irak gibi, Libya gibi, Suriye gibi olur muyduk? İşte bunu düşünmeliyiz. Bizler Atatürk gibi olağanüstü özellikleri olan devrimci bir önderin çocuklarıyız.” dedi.

Programın açılış konuşmaları kısmında son olarak Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan söz aldı. Kaymakam Taşdan, “Böyle güzel bir tesisi ve bize cumhuriyeti hediye eden Atatürk'ün anıtını Çiftlikköy'e armağan eden Belediye Başkanı Cem Kara'ya teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası Çiftlikköy Mahallesi halkından Ali Karlı, uzun yıllar önce ezberlediği ve çok sevdiği ‘Bayrak Altında' isimli şiiri okudu. Şiirin okunmasının ardından Çatalca Belediyesi halk oyunları ekibi Burdur Yöresi oyunlarını oynadılar. Vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen programda İstiklal Marşımızın on kıtasını okuyan Merve Gözlü, Ovayenice'de olduğu gibi Çiftlikköy'de de vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.

ATATÜRK ANITI VE RÖLYEF

Açılış konuşmalarının ardından Çiftlikköy Mahallesine Çatalca Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk anıtın ve sosyal tesisin kurdelesi kesildi. Yeni yapılan Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ile birlikte Türk bayrakları göndere çekildi. Ayrıca yine sosyal tesisin girişine yapılan ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919 tarihinde başlatılan halk hareketi sonrasında Erzurum ve Sivas Kongreleri ile Mustafa Kemal Atatürk'ü halk ile yola çıktığını tasvir eden rölyef de davetlilerde büyük ilgi uyandırdı.

Açılış sonrasında katılımcılara ikramda bulunulurken, her iki açılışta da Çatalca Belediye zabıtası tarafından davetlilere Türk Bayrağı hediye edildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çatalca Belediyesi’nin yaptırdığı sosyal tesisler ve Atatürk Anıtı açıldı!
  • 30.10.2012 14:33

Çatalca Belediyesi’nin yaptırdığı sosyal tesisler ve Atatürk Anıtı açıldı!

Çatalca Belediyesi tarafından iki ayrı mahallede yaptırılan çok amaçlı sosyal te ...