maritbet girişmaritbet
Çerkezköy Otogarı'nın temeli atıldı! Haziran'da hizmete girecek!

Çerkezköy Otogarı'nın temeli atıldı! Haziran'da hizmete girecek!

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü’nün yanındaki alana yapılan Yeni Çerkezköy Otogarı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı

 

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü'nün yanındaki alana yapılan Yeni Çerkezköy Otogarı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. 2013 yılı Haziran ayına bitirilmesi planlanan Yeni Çerkezköy Otogarı 2 milyon 23 bin TL'ye mal olacak.
 
2 milyon 23 bin TL'ye mal olacak yeni otogarın temel atma töreni dün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
 
TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILIM YOĞUN OLDU
 
Kısa bir süre önce ihalesi gerçekleşen ve yaklaşık 2 hafta önce çalışmalarına başlanan Yeni Çerkezköy Otogar'ın temel atma törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr.Gökhan İnce ile Habip Bilgin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, M.Zeki Gürcün, Sami İkizler, Ercan Çorbacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal ile Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, İlçe Müftüsü Bayram Şahin, Çerkezköy İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karaöz, Türk İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, S.S. 25 nolu Akarsu Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İlhami Yörük, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Necati Karaoğlu, Çerkezköy Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy ile Belde Belediye meclis üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe yönetimi ile muhtarlar katıldı.
 
“BÖLGENİN İHTİYACINI GİDERECEK''
 
Düzenlenen temel atma töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy'ün en önemli ihtiyaçlarından birisi olan Çerkezköy Otogar inşaatının temel merasimi için bir araya geldiklerini belirterek, “hızla büyüyen, gelişen, modernleşen Çerkezköy'ün böylesi modern, bu bölgede bu büyüklük ve bu özellikte terminal binası yapılıyor. Bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz ve yeni otogarımız bu bölgenin önemli ihtiyacını giderecektir. Çerkezköy'ün, Kızılpınar ve Veliköy ile birleştiği düşünüldüğünde alanın da ne kadar isabetli bir yer olduğunu görüyoruz. ” dedi.
 
“100 YAZIHANEYİ BARINDIRACAK KAPASİTEDE''
 
Başlangıcından sonuna kadar müteahhit, mühendis ve çalışanlara başarılar dileyen Başkan Ertem, “firma yetkilileri ve çalışanlar Yeni Çerkezköy Otogarı'nı söz verdikleri günden önce bitireceklerdir. Kaynak anlamında hiçbir sıkıntımız yok, paramız var. Dolayısıyla hiç durmadan inşallah kanuni süresi 445 gün ama biz tabi ki 2013'ün Haziranı'nda inşallah bitireceğiz. Çerkezköy'deki araçlar bu terminalden girip çıkacaklar. Bu tesisimiz bu bölgeye uzun süre hizmet edecek kapasitededir. Yeni Çerkezköy Otogarı, 100 yazıhaneyi barındıracak kapasitedir.” diye konuştu.
 
“HAZİRAN'DAN İTİBAREN KULLANMAYA BAŞLAYACAĞIZ''
 
Ali Ertem, ilerleyen zamanlarda ihtiyaç olduğu taktirde tır parkını çıkartıp o alanı da otobüs terminali olarak kullanabileceklerini belirterek “Terminallerde olması gereken ne varsa hepsi bu terminalde yer alacak. İnşallah bittiği zaman Çerkezköy halkı da bundan memnun olacaktır. Projesini yaparak ihalesini tamamlayan ekibime ve inşaatı yapan firmaya da teşekkür ediyorum. Hazirandan itibaren biz bu tesisi kullanmaya başlayacağız. Durmak yok yola devam diyorum” ifadelerini kullandı.
 
İLK HARCIN DÖKÜMÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
Belediye Başkanı Ali Ertem'in konuşmasını tamamlamasının ardından kurban kesimine geçildi. İlçe Müftüsü Bayram Şahin'in okuduğu dua eşliğinde kesilen kurbanın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyesi Sait yazı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy İlçe Müftüsü Bayram Şahin ve Türk İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak birlikte butona basarak ilk harcın dökülmesini sağladılar.
 
Corluhaberleri.net

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çerkezköy Otogarı'nın temeli atıldı! Haziran'da hizmete girecek!
  • 04.12.2012 11:04

Çerkezköy Otogarı'nın temeli atıldı! Haziran'da hizmete girecek!

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü’nün yanındaki alana yapılan Yeni Çerkezköy Otogarı’nı ...