maritbet girişmaritbet
Çeşme yarımadasında 2’nci Sabancı yatırımı

Çeşme yarımadasında 2’nci Sabancı yatırımı

Alaçatı Belediyesi'nin satışa çıkardığı Alaçatı liman mevkiindeki taşınmazı için düzenlediği ihaleyi merhum Sakıp Sabancı'nın kızı Dilek Sabancı'ya ait Dilek Gayrimenkul Yatırım A.Ş. kazandı


Kaynak: SİNAN DOĞAN - Yeni Asır

Alaçatı Belediyesi'nin satışa çıkardığı Alaçatı liman mevkiindeki taşınmazı için düzenlediği ihaleyi merhum Sakıp Sabancı'nın kızı Dilek Sabancı'ya ait Dilek Gayrimenkul Yatırım A.Ş. kazandı. Kapalı zarf usulüyle yapılan ihaleye tek teklif sahibi olarak katılan Dilek Sabancı, 4 bin 304 metrekarelik arsa için 2 milyon 152 bin lira teklif verdi. İhale teknik olarak sonuçlanırken, belediyenin onayının ardından satış gerçekleşecek. Önce Vista Turizm ile turizm sektörüne adım atan Dilek Sabancı, bir süre önce annesi Türkan Sabancı ve kızkardeşi Sevil Sabancı ile kurduğu Dilek Gayrimenkul A.Ş. ile turizm ve gayrimenkul sektörüne girdi.

EGE'YE İLGİ ARTIYOR
İstanbul'un birçok noktasında lüks konut ve residance kurmayı planlayan Sabancı, Alaçatı'da da resort otel yapmak için çalışmalara başladı. Önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacak otel, 2013 sonunda veya 2014 başında faaliyete geçecek. Sabancı'nın satın aldığı yeni arsada ise ikinci bir otel projesini hayata geçireceği ifade ediliyor. Dilek Sabancı'nın kuzeni olan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da turizm yatırımı için Çeşme'yi seçmişti. Ilıca'daki tarihi Tosun Paşa Yalısı'nı 3 milyon dolara butik otele dönüştüren Sabancı, butik oteli Nars adıyla hizmete açmıştı.

Güler Sabancı'nın 50 dönümlük başka bir arsası olduğu, burada da turizm yatırımı yapmayı planladığı ifade ediliyor. Türkiye'nin en zengin ailesi olan Sabancı'ların yatırımlarını Çeşme Yarımadası'na yöneltmesinin, bölgedeki emlak fiyatlarını daha da artırması bekleniyor. Alaçatı'da yaşamayı seçen ünlüler arasında Koç Holding CEO'su Turgay Durak, modacı Rıfat Özbek, oyuncular Demet Akbağ ve Yılmaz Erdoğan, Nurgül Yeşilçay-Cem Özer çifti, Ali-Mine Taran çifti, Derin Mermerci, futbolcu Okan Buruk yer alıyor. Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç da sahibi olduğu Haremlique mağazasının yeni şubesini Alaçatı'da açmıştı.

Dalgıç: Yatırım bölgesi
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, satışını gerçekleştirdikleri arsanın turizm yatırım bölgesinde olduğunu belirterek, "Zaten Dilek Sabancı'nın otel yapmayı planladığı bölgeye komşu sayılır. Sanıyorum bu alanı da otel yatırımı kapsamında değerlendirecekler. Sabancı gibi yatırımcılar sayesinde Alaçatı'nın marka değeri artıyor" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz