maritbet girişmaritbet
Datça Devlet Hastanesi'ni TOKİ yapacak

Datça Devlet Hastanesi'ni TOKİ yapacak

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, yapımı yılan hikayesine dönen Devlet Hastanesi'ne çözüm bulundu

 

 
MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, yapımı yılan hikayesine dönen Devlet Hastanesi'ne çözüm bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Haluk Laçin, ek bina inşaatından vazgeçildiğini belirterek, altı yıl önce Hazine tarafından  sağlık tesisi yapılmak üzere ayrılan Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu'un yanındaki 10 bin 500 metrekarelik alana, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yeni ve modern bir hastane yapılacağını söyledi.

Datça'nın her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Haluk Laçin, kent merkezi içinde sıkışıp kalan mevcut hastane binasının artık ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini ifade etti. İnsanların sağlığı üzerinden siyaset yapılamayacağını belirten Laçin, şunları söyledi:
 
“Halkın sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yok. Hepimiz burada yaşıyoruz. Datça Devlet Hastanesi'nin yapılması için gerekli çalışmayı, göreve geldiğim ilk günden bu yana geçen 6 yıldır sürdürüyorum. Bu, bizim için en büyük projelerden biri. Kimse, Devlet Hastanesi üzerinden siyaset yapmasın. Mevcut hastane binasının olduğu yer, ihtiyaca cevap vermiyor. Özellikle turizm sezonunda sıkışan yollarda ambulansların hastaneye ulaşmasında zorluk yaşanıyor. Ek inşaatın yapılması durumunda yarın, ihtiyaç olduğunda buraya yeni bir ek inşaatın yapılması da mümkün olmayacak. Sadece bugünü değil, Datça'nın geleceğini de düşünmek durumundayız. Bugün önümüze yeni ve tarihi bir fırsat çıkmıştır. Datça'nın daha modern ve daha çağdaş bir hastaneye kavuşmasını istiyoruz.”
 
MEVCUT HASTANE, TOPLUM VE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ OLACAK
Sağlık Bakanlığı'nın, TOKİ ile işbirliği yaparak ülke genelinde ihtiyaç bulunan yerlere yeni ve modern hastaneler yaptığını ifade eden Haluk Laçin, “Bakanlık ile yapılan protokol çerçevesinde TOKİ arazi karşılığı anahtar teslimi hastaneler yapmakta. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, mevcut hastanemizin yeri TOKİ'ye verilmeyecek.
Hastanemizin mevcut yeri, ‘Toplum ve Aile Sağlığı Merkezi' olarak hizmet yapacak. Sabahtan akşama kadar yine orada doktorlarımız sağlık hizmeti verecek. Sağlık Bakanlığı'mızın, büyük şehirlerde yapılan işler nedeniyle TOKİ'den alacağı bulunduğu için Datça'da yapacağı hastane karşılığı kendilerine herhangi bir arazi verilmesi söz konusu değildir. Projesi dahil her şeyi TOKİ tarafından yapılacak” diye konuştu.
 
‘BU PROJEYE KARŞI ÇIKMAK, DATÇA'YA İHANET OLUR'
Datça'nın küçük ve yetersiz bir hastaneye mahkum edilemeyeceğini belirten AKP İlçe Başkanı Haluk Laçin, “Datça, her geçen gün büyüyor. Mevcut yerin, ‘Toplum ve Aile Sağlığı Merkezi' olarak kalacağını da düşünürsek, Datça'nın aynı anda iki sağlık ünitesine birden kavuşması büyük bir kazanç olacaktır. Bu tarihi fırsata karşı çıkılmasının Datça'ya ihanet olacağını söylemek isterim. Aynı zamanda bir mimar olarak, hastanenin şehir dışına çıkarılmasının yararlı olacağına inanıyorum” dedi.
 
YENİ HASTANE BİR YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
Yeni proje ile hastanenin, 25 odalı 50 yatak  kapasiteli modern bir konuma geleceğini belirten Haluk Laçin, “2011 yılının ocak- şubat aylarında temelin atılması planlanıyor. TOKİ, hastanenin en geç bir yıl içinde yapılarak hizmete açılacağının garantisini veriyor” diye konuştu.
 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz