maritbet girişmaritbet
Doğan Araslı yol çalışmasında flaş karar!

Doğan Araslı yol çalışmasında flaş karar!

Her geçen gün nüfusu artan ve bu nedenle de trafiğin yoğun olduğuEsenyurt Meydanı'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve EsenyurtBelediyesi tarafından yapılması planlanan "Doğan Araslı CaddesiCumhuriyet Meydanı Yol ve Kavşak uygulaması" mahkeme kararıyladurduruldu

Trafik çözümüne benzin istasyonu engeli

Her geçen gün nüfusu artan ve bu nedenle de trafiğin yoğun olduğuEsenyurt Meydanı'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve EsenyurtBelediyesi tarafından yapılması planlanan "Doğan Araslı CaddesiCumhuriyet Meydanı Yol ve Kavşak uygulaması" mahkeme kararıyladurduruldu. Meydanda bulunan bir akaryakıt istasyonu sahiplerininİstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne verdiği dilekçelerinde, "Yol ve kavşakuygulamasıyla projeye göre trafiğin yer altından verileceği ve bunedenle 1987 yılından bu zamana kadar bulunan akaryakıt istasyonucivarının yayalaştırılacağı ve bu nedenle de kazanılmış hakların ihlaledildiğini ve ulaşımı çözmek yerine meydanı genişletme çalışmasıolduğu belirtildi. İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nde akaryakıt istasyonusahiplerini haklı bularak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bu nasıl karar!

25 yıl önce faaliyete giren bir benzin istasyonunu dikkate alarak, kamuya açık bir alanda günün her saatinde insanların trafik çilesi çekmesine neden olan yaya ve araç trafiğini iyileştirmeye yönelik projenin durdurmaya yönelik mahkeme kararı vatandaşın tepki göstermesine neden oldu. Esenyurt Doğan Araslı Caddesi'nin E-5'e ve E-6'ya çıkıyor olması ve nüfusun her geçen gün yoğunlaşması, çok ciddi trafik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Ticari rant kaygısı ile dava açarak yürütmenin durmasına neden olan benzin istasyonuna bitişik nizam şekilde ve yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü Lise bulunmaktadır. Fakat ticari kaygısı olan benzin istasyonunun ruhsatının korunması, kamu yararına olacak bir yatırımın engellenerek durdurulması,Esenyurt'ta yaşayan vatandaşlar tarafından mahkemenin verdiği karara “ Bu nasıl karar” diyerek tepki gösterildi. 

Benzincinin rant'ı vatandaşın rahatını engelledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi tarafındanbirlikte projelendirilen Doğan Araslı Caddesi Cumhuriyet Meydanı yolkavşak uygulama projesi, trafik yoğunluğunu azaltmak ve yaya trafiğinirahatlatmak amacıyla planlandı.Ancak Esenyurt Meydanı'nda ve Esenyurt Lisesi'ne bitişik olan birbenzin istasyonu sahipleri bu projeyle kazanılmış haklarının ihlal edildiğini öne sürdüler. Her geçen gün nüfusu artan ve bu nedenle deEsenyurt Meydanı'nda uzun trafik sıkışıklığının yaşandığı bu alanaplanlanan projede de akaryakıt istasyonunun mahkeme tarafındanaldırdığı kararla durduruldu. İstanbul Büyükşehir ve EsenyurtBelediyesi de bu karar üzerine İstanbul Bölge İdare Mahkemesinebaşvurdular.

Esenyurt Lisesi'ne bitişik ve Cumhuriyet Meydanının tam ortasında bulunan ve trafik yoğunluğunun daha çok artmasına da yol açan akaryakıt istasyonu, 500 bin nüfusu olan Esenyurt'ta vatandaşın günün her saatinde trafik çilesi yaşamasını değil kendi çıkarları doğrultusunda, kavşak ve yol düzenleme çalışmalarının başlamasına engel oldu.

İstanbul'un en hızlı gelişen ve yoğun göç alan ilçesi Esenyurt ‘ta bu yoğunluk ile trafik çilesini de beraberinde getirdi.  Esenyurt Cumhuriyet Meydanı günün her saatinde yaşanan trafik yoğunluğu, sürücülerin 20 ile 30 dakika arasında beklemesine sebep olmaktadır.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğan Araslı yol çalışmasında flaş karar!
  • 26.06.2012 14:57

Doğan Araslı yol çalışmasında flaş karar!

Her geçen gün nüfusu artan ve bu nedenle de trafiğin yoğun olduğuEsenyurt Meydan ...