maritbet girişmaritbet
Ege-Koop İzmir'i marka yapmak için çalışacak

Ege-Koop İzmir'i marka yapmak için çalışacak

Ege-Koop Danışma Kurulu bu yıl, anayasal haklarımız ve kurumlarımız, yerel yönetimlerde katılımcı demokrasi ve aktif yurttaşlıkla çağdaş kentler, medya, marka şehir İzmir konularında çalışma yapacak


Ege-Koop Danışma Kurulu bu yıl, anayasal haklarımız ve kurumlarımız, yerel yönetimlerde katılımcı demokrasi ve aktif yurttaşlıkla çağdaş kentler, medya, marka şehir İzmir konularında çalışma yapacak.

Ege-Koop'un siyaset, sanat, ekonomi, eğitim ve basın camiasından isimleri bir araya getirerek oluşturduğu Ege-Koop Danışma Kurulu, gazeteci-yazar Öcal Uluç'un başkanlığında 2010-2011 çalışma dönemi ikinci toplantısını Best Western Konak Otel'de gerçekleştirdi.

Toplantıda, Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinde yapılan "Anayasal Haklarımız ve Kurumlarımız" seminerler dizisinin devam ettirilmesine karar verildi. Metin Öney, geçen yıl yapılan çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi, bu yıl öğrenci sayısının artırılarak daha kapsamlı bir çalışma yapmanın verimli sonuçlar getireceğini belirtti.

Öte yandan "İzmir'in Marka Şehir Yapmanın Koşulları" başlığı altında hayata geçirilebilecek bir çalışmanın ön hazırlıklarına başlamak üzere bir alt komisyon kuruldu. Komisyona; A. Nedim Atilla, Güman Kızıltan, Mehmet Gülaylar, Uğur Yüce ve Prof. Dr. Oğuz Adanır seçildi. Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç, konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı, İTO Başkanı, EBSO Başkanı, İTB ve VOB Başkanı, ilçe belediye başkanlarına çalışmaya destek olmaları için yazı gönderildiğini belirtti.

Etkinliklerle ilgili olarak Uluç, "Genel seçimlerin yaklaştığı bir dönemde böyle bir etkinliğin gerekli olduğu ortadadır. Bu etkinlikte, basınımızın içinde bulunduğu durumu, artık izlenmesi mümkün olmayan siyasi ve ekonomik baskılar, gazetecilerin sosyal güvencelerini sağlayan örgütlenmenin yok edilmesi ve bunun basın özgürlüğünü büyük ölçüde etkilemesi gibi önemli basın sorunlarını uzman arkadaşlarımız tebliğler halinde kamuoyuna anlatacak ve yapılacak panelde bu sorunlar tartışılacaktır" dedi.

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, "Danışma Kurulumuz kentimizi ve bu kentte yaşayan insanları aydınlatma yolunda önemli kararlar aldı. Özellikle geçen yıl başladığımız anayasal haklarımızı üniversite öğrencilerinden başlayarak herkese anımsatmak, aktif yurttaşlık bilincini aşılamak temel hedefler arasında. Kurulumuz çok gecikilmiş konu olan 'marka şehir' konusunda da kararlı adımlar atacaktır. Yaklaşan seçim öncesinde daha özgür bir medya için de çeşitli etkinlikler düzenlenecektir." diye konuştu.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz