maritbet girişmaritbet
Ekümenopolis filmi İstanbul'un sorunlarına neşter vuruyor!

Ekümenopolis filmi İstanbul'un sorunlarına neşter vuruyor!

Ekümenopolis filmi kültür başkenti İstanbul'un tüm sorunlarına neşter vuruyor.

İETT'nin metrobüs reklam filmi ortalığı birbirine kattı. Öyle ki, Başkan Kadir Topbaş taa New York'tan açıklama yapmak, 'senaryoyu görsem böyle yapmalarına izin vermezdim' demek zorunda kaldı. Henüz izlemeyenler için, kısaca film şöyle: Vatan Şaşmaz (adı-soyadı çok kuvvetli bir ima gücüne sahip sunucu arkadaşımız) evinden çıkar, kendisini bekleyen 4x4'ü ve en az onun kadar hacimli şoförünü (yakın plan kafayı görün hak vereceksiniz) elinin tersiyle iter. Ve pımpırıl bir İstanbul gününde düşman çatlatan bir 'metrobüs keyfi' başlar ama ne keyif... Business Class'ta yok metrobüsteki konfor! Ne trafik, ne kalabalık, ne izdiham, ne balık istifi yolculuk... İstanbul İstanbul olalı, hiç görmedi böyle sefer! Reklam filmi değil tereciye çakma tere satma sanatının pic noktası mübarek. İstanbul'u hiç görmemiş olsam, Haydarpaşa Garı da eski gar olsa, döşeğimi dürdüğüm gibi İstanbul'da alırdım soluğu. O derece etkileyici bir serüven. Sonuç; kargalar bile gülüyor reklama.

BAŞKAN'LA EKÜMENOPOLİS'İ İZLEMEK

Olan oldu, boşverelim metrobüs reklamını. Ciddiye alınacak yanı yok zaten. Eli ayarsız birilerinin yol kazasıdır, deyip geçelim. Asıl, 4 Mayıs'ta vizyona girecek bir İstanbul filmi var ki; İstanbul hakkında şimdiye kadar yapılmış en cesur, en toplumsal gerçekçi film bu film. Adı, Ekümenopolis: İstanbul'un metropolleşme sürecini ve bu süreçteki icraatları sorguluyor. Barınma hakkından, sağlıklı çevre hakkından, ulaşımın şifrelerinden, TOKİ'den, çöpten, yollardan, gittikçe uzayan mesafelerden, katlanarak artan trafikten, kentsel dönüşümden, yaşamsal kaynaklardan ve aşılan eşiklerden söz ediyor... '3. Köprü öldürür' diyor, sebeplerini sıralıyor... Mühendisler, şehir planlamacılar, sivil toplumcular, uzmanlar anlatıyor bütün bunları. Youtube'a Ekümenopolis yazın ve fragmanı izleyin. Hem tüylerim ürperdi, hem de heyecan bastı beni aynı anda. Ürküyorum ve deli gibi bekliyorum filmi. Sayın Topbaş'a teklifim de şu: Sayın Başkan, NY'den dönünce gelin bu filmi beraber izleyelim. Biletler benden ve eğer boğazınızdan geçecek olursa patlamış mısır da...

Artist'ik notlar

Şehir Tiyatroları yeni Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin işbaşı yaptığı günün akşamı ilk televizyon röportajı için Skytürk 360 ekranında, Artİst'e konuk oldu. Aynı gün tiyatro sanatçıları eylemdeydi. Eylemden sıcak sorular aldık stüdyoya. Ki kameramanımız Mithat ayağını çatlattı olay yerinde ve o halde devam etti çalışmaya. Elimizden geleni yaptık ekipçe, H. Zafer Şahin'in ağzından laf alabilmek için. 24 yıllık Şehir Tiyatroları çalışanı olan Zafer Bey'in duruşu oldukça dikkat çekiciydi. Tepkiler artarak devam ederken; arkadaşlarını, ustalarını, dahası tüm bir camiayı karşısına aldığı için gergin olmasını bekliyordum kendisinin, ancak yeni görevine gayet heyecanla sarılmış gördüm Zafer Bey'i. Bu açıdan da ayrıca ilginçti. İzleyen, takdirlerini ileten sayın takipçiye binlerce teşekkürler. Bu akşam 18:10'da Artİst'inizi açmayı ihmal etmeyiniz.

Akşam-Sevim Gözay

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut kredilerinde TEB faizlerini indirdi!
  • 30.05.2012 10:23

Konut kredilerinde TEB faizlerini indirdi!

Konut sektörünün hareketlenmeye başlaması ile TEB, yeni konut kredi kampanyasını ...

İstanbul! Akıllı ol!
  • 21.05.2012 11:10

İstanbul! Akıllı ol!

Ekümenopolis: Bir tür Los Angeles. Bir tür Almanya'da Ruhr Havzası'nda birbirine ...

Ali Ağaoğlu Ekümenopolis'te rol aldı!
  • 05.05.2012 14:47

Ali Ağaoğlu Ekümenopolis'te rol aldı!

Yönetmen İmre Azem'in "Ekümenopolis" isimli belgeseli, sinemalarda gösterime gir ...

Ekümenopolis 90 dakikada kentsel dönüşümü anlatıyor!
  • 04.05.2012 11:56

Ekümenopolis 90 dakikada kentsel dönüşümü anlatıyor!

Ekümenopolis, bildiğiniz belgesellerden değil: Çok küçük bir bütçeyle çekildi, v ...

Şehir planlaması insanın en büyük hakkı!
  • 30.04.2012 16:18

Şehir planlaması insanın en büyük hakkı!

İstanbul’da yaşanan kentleşme sürecini “Ekümenopolis, Ucu Olmayan Şehir” isimli ...

Ekümenopolis filmi İstanbul'un sorunlarına neşter vuruyor!
  • 26.04.2012 11:31

Ekümenopolis filmi İstanbul'un sorunlarına neşter vuruyor!

Ekümenopolis filmi kültür başkenti İstanbul'un tüm sorunlarına neşter vuruyor. ...