maritbet girişmaritbet
Esenler Belediyesi Birlik Mahallesi’nde Cumhuriyet’in ikinci taş camisini yaptıracak!

Esenler Belediyesi Birlik Mahallesi’nde Cumhuriyet’in ikinci taş camisini yaptıracak!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Birlik Mahallesi’ndeki Halil İbrahim Camii önündeki Cuma Pilavı’nda yaptığı konuşmada Cumhuriyet tarihinin ikinci taş camisinin Esenler'e yapılacağını müjdeledi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Birlik Mahallesi'ndeki Halil İbrahim Camii önündeki Cuma Pilavı'nda yaptığı konuşmada Cumhuriyet tarihinin ikinci taş camisinin Esenler'e yapılacağını müjdeledi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, her hafta Cuma namazı çıkışı cemaatle bir araya gelerek hem mahallelilerin sorularını cevaplandırıyor hem de yapılan çalışmalarla ilgili mahallelileri bilgilendirmeye devam ediyor. Son olarak Birlik Mahallesi'ndeki Halil İbrahim Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından vatandaşlarla bir araya gelen Göksu, önce mahallelilerin sorularını cevapladı, ardından da belediye olarak yapılan hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Halk arasında ‘Teneke Camii' olarak bilinen, tek katlı ve olası bir deprem felaketinde yıkılma riski bulunan Halil İbrahim Camii'nin yıkılacağını belirten Göksu, bu caminin yerine Cumhuriyet tarihinin ikinci taş camisini yapacaklarını müjdeledi.

KILIÇ ALİ CAMİİ'NİN BİR ÖRNEĞİ OLACAK

Halil İbrahim Camii'nin tapu işlemlerinin bittiğini açıklayan Göksu, "Bin metrekare alan camiye tahsis edildi. Cumhuriyet tarihinin ikinci büyük taş camisi Esenler'e yapılacak. Projesi bitmek üzere. Öyle zannediyorum ki, kısa bir süre içerisinde projesi biter ve temelini atarız. Tophane'deki Kılıç Ali Paşa Camii'nin bir örneği buraya, bir hayırsever tarafından yapılacak. Hayırseverimiz bana geldi; 'Başkanım biz buraya betondan cami yaparsak 100 yıl kalır. Taştan yapalım kıyamete kadar kalır' dedi. Maliyeti iki katına çıkıyor caminin. Taş cami olduğu için zemin etüdü ve mühendislik hesaplarının titizlikle yapılması gerekiyor ama biz en kısa zamanda bu işlemleri bitirip, burada ezan sesini gök kubbeye dinleteceğiz" dedi.

BU BÖLGE SEÇKİN BİR BÖLGE OLACAK

Birlik Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara, mahalledeki gelişen projeler hakkında bilgi veren Göksu, "Eski parayla yaklaşık 50 trilyona bir hayırseverimiz tarafından dev bir imam hatip kompleksi yapacağız. Birlik Mahallesi'ne yeni otobüs durağı yapacağız. Otobüsler ilk olarak buradan kalkacak. Deprem Parkı'na Gençlik Merkezi, alt tarafındaki boş alana da yürüyüş parkuru yapacağız. Birlik Mahallesi'nin ortasından geçen otobana da Büyükşehir Belediyesi tarafından bir üst geçit yapılacak. Böylece bu bölge hiçbir eksiği olmadan seçkin bir bölge haline gelecek" diye konuştu.

Belediye Başkanı Göksu, vatandaşlardan gelen tüm soruları da cevaplandırdı. Daha sonra vatandaşlara tabaklarla nohutlu pilav ve ayran ikram edildi.  Başkan Göksu da kazanın başına geçerek vatandaşlara pilav ikram etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!
  • 25.08.2015 15:55

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler bölgesinde yapılan yatırım ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!
  • 13.10.2014 17:05

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, emlaktasondakika.com'dan Uğurcan T ...

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor
  • 05.11.2013 16:57

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını an ...