maritbet girişmaritbet
Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki Uhud Camisi törenle ibadete açıldı!

Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki Uhud Camisi törenle ibadete açıldı!

Havaalanı Mahallesi’nde yer alan ve yapımına 2010 yılında başlanan Uhud Camii, gerçekleştirilen bir törenle açıldı

Havaalanı Mahallesi'nde yer alan ve yapımına 2010 yılında başlanan Uhud Camii, gerçekleştirilen bir törenle açıldı. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler eski Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Uhud Camii Dernek Başkanı Hüseyin Karaca, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan, bazı İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, başta Havaalanı Mahallesi Muhtarı Bekir Demircan olmak üzere mahalle muhtarları ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

HERKESE TEŞEKKÜR

Kılınan Cuma namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk konuşmayı Uhud Camii Dernek Başkanı Hüseyin Karaca yaptı. Caminin yapımı hakkında bilgiler veren Karaca, "Camimizin 2360 metrekare arsasını 850 bin liraya satın aldık. 2010 yılında Belediye Başkanımızın da katılımlarıyla temelini atmıştık. Camimizin hizmete girmesinde başta Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu, kurşunlarından şadırvanına kadar yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Camimizde katkısı bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

CAMİ SOKAĞINI TRAFİĞE KAPATTIK

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Uhud Camii açılışında bulunmaktan dolayı Allah'a hamd ettiğini söyleyerek konuşmasına başladı.  Caminin 3 yıllık yapımının her aşamasında bulunduğunu belirten Başkan Göksu, "Uhud Cami yapımında zorluklar yaşandı. Ben de cami yönetimine, (yapımı başlayıp da bitmeyen cami yoktur. Siz hele bir başlayın ) dedim. Bu caminin çok büyük bir yükünü bir hayırsever kardeşimiz üstlendi. Ben kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Zannediyorum Esenler'de başlayıp da çok hızlı bir şekilde bitirilen camilerden birisi oldu. Caminin çevre düzenlemelerini yaparken, trafiği de kapattık. Alt tarafındaki büyük alanını da 8,5 trilyona kamulaştırdık. Caminin hemen üst tarafına İkinci Bahar Kıraathanesi açacağız” dedi.

5 KATI CAMİ OLURDU

Cumhuriyetin ikinci taş camisinin Esenler'e yapılacağını belirten Göksu, "Esenler'de yapımı devam eden camilerin yanı sıra 15 tane Kur'an Kursu yapıyoruz. 50 milyon TL yatırımla bir hayırsever kardeşimiz, Nene Hatun mahallesine İmam Hatip Kompleksi yapıyor. Cami ve mescidler hepimizin sorumluğunda. Allah'ın evlerini Allah'a iman edenler imar ederler. Esenler'in nüfus oranına göre cami sayısı az. Eğer Osmanlı Esenler'den geçseydi, bunun 5 katı cami olurdu. Ben bu camide emeği geçen herkese en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yaklaşan Ramazan-ı şerifinizi  tebrik ediyorum" dedi.

ESENLER YÜKSELEN YILDIZ

Göksu'nun ardından bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop , Uhud Camii'nin çok güzel bir mabed olduğunu belirtti. Camilere Osmanlı zamanında mescid dendiğini ifade eden Şentop, "Secde edilen yer anlamında mescid adı kullanılırdı. Burası da çok güzel bir mescid olmuş. Esenler'i de İstanbul'un yükselen bir yıldız olarak görüyorum.  Başkanımızla ne kadar iftihar etseniz azdır. Başkanımızı tebrik ediyorum. Yaklaşan Ramazan-ı şerifinizi şimdiden tebrik ediyorum. Camimiz hayırlı olsun" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, yapılan dualar eşliğinde Uhud Camii'nin kurdelesini kestiler. 2010 yılında yapımına başlanan Uhud Camii yaklaşık 3 yılda bitirildi. 2360 metrekare arsaya sahip cami, 730 metrekare alana kuruldu. 5 milyon TL'ye mal olan camide 2 bin kişi aynı anda ibadet edebiliyor. Çift minareli cami şadırvanından iç süslemesine kadar Esenler'in en güzel camilerinden birisi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki Uhud Camisi törenle ibadete açıldı!
  • 06.07.2013 13:50

Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki Uhud Camisi törenle ibadete açıldı!

Havaalanı Mahallesi’nde yer alan ve yapımına 2010 yılında başlanan Uhud Camii, g ...