maritbet girişmaritbet
Esenyurt Belediye Meclisi, trafik sorununu çözmek için toplandı!

Esenyurt Belediye Meclisi, trafik sorununu çözmek için toplandı!

Esenyurt Belediye Meclisi Kasım ayı birinci oturumu 4 gündem maddesi ve gündeme alınan 10 madde ile toplam 14 gündem maddesi görüşüldü

 

Esenyurt Belediye Meclisi Kasım ayı birinci oturumu 4 gündem maddesi ve gündeme alınan 10 madde ile toplam 14 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda verilen 3 önergeden biri 15'nci madde olarak tartışmaya açıldı. Diğer 2 iki önerge ise başkanlık makamına havale edildi.

İktidar ve muhalefet soruna birlikte çözüm aradı

Meclis toplantısında muhalefet meclis üyelerinin verdiği 3 önerge okunarak değerlendirildi. Bağımsız meclis üyesi Osman Savaş'ın verdiği önerge meclis gündemine oturdu. Osman Savaş tarafından verilen önergede, Esenyurt 'ta trafik sorunun çözmek amacıyla Doğan Araslı caddesi üzerinde bulunan Tabela durağı, Bulut durağı ve Cumhuriyet meydanında yapımıplanlanan kavşak projelerinin akıbetinin ne olduğu ve özellikle inşaatı başlayan Cumhuriyet meydanı projesinin durdurulma nedeni soruldu. Savaş tarafından verilen önerge 15'nci gündem maddesi olarak görüşülmek üzere kabul edildi.

Söz alan meclis üyeleri aynı yönde fikir beyan etti.

Osman Savaş “ Trafik konusunda Esenyurt meydanında sıkıntı hat safhadadır. Her gün yüzlerce vatandaşımızdan bu konu ile ilgili şikâyet almaktayız. Bunun merkezide Doğan Araslı Caddesi Cumhuriyet Meydanıdır.  Devlet hastanesine dönüş yolunda önemli bir nokta olması ile trafik nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşanmaktadır. Öyle bir noktaya geldi ki artık bu trafik sıkışıklığı Esenyurt 'un bir numaralı sorunu oldu. Vatandaşlar bundan çok rahatsız bölge idare mahkemesi tarafından kavşak yapımı kararının durdurulduğu söyleniyor. Bu konuda gerekli çalışmanın yapılarak çözüme kavuşturulması gerekiyor ” dedi.

Esenyurt ‘ta kangren haline geldi

Osman Savaş ardından söz alanBDP ‘li meclis üyeleri ArzuMoco ve Yakup Mavzer “ Bizim her seferinde dile getirdiğimiz Esenyurt ‘ta kangren haline gelen bir sorundur. 2012 yılında bitmesi planlanan trafiği rahatlatacak kavşak projelerinin somut olarak ne zaman çözüleceğini merak ediyoruz. Özellikle sağa dönüşlerde ve ilçeye giriş çıkış trafik noktalarının rahatlaması gerekiyor. Bunun için meclis üyeleri olarak Esenyurt ‘a büyük sorun yaratan trafik sıkıntısını meclise taşıyarak çözüm aramalıyız” dedi.

Arzu Moco ardından söz alan CHP'li meclis üyesi Mürşit Işık “ Her gün yaşanan bu sorun hakkında bizde Esenyurt meydanı trafik çilesi konusunda vatandaşa karşı cevapsız kalıyoruz. Bu konuyu gündemimize alarak enine boyuna tartışarak çözmeliyiz. Ayrıca, bu üç kavşağı Esenyurt halkına en iyi şekilde ve en verimli şekilde yapmalıyız” dedi.

Akboğa “ Sorun yaratanların ticari kaygıları var”

AK Parti gurubu adına söz alan Mustafa Akboğa, “ Planlanan bu üç kavşak projesini bizzat Esenyurt Belediyesi olarak hazırladık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunduk. 2 yıl önce ihalesi yapılarak, İstanbul yatırım programına alındı ve inşaatına başlandı. Fakat burada bulunan bazı kişiler tarafından mahkemeye başvurularak yürütmeyi durdurma kararı alındı. Sorunu yaratan bizim ilçemizde bulunan ve ticari kaygıları olan kişilerdir. Çözüm için meclis ulaşım komisyonu ve hukuk komisyonuna havale ederek gerekçeleri ile etraflıca çalışması yapılsın ve mahkemenin vereceği karar yönünde bir an önce sorunun çözülmesi sağlanmalıdır” dedi.

Batmazoğlu “ Yayalaştırma değil trafik çözümüdür”

Akboğa ardından AK Parti meclis üyesi Av. Emin Batmazoğlu, “ Uzun zamandır Esenyurt ‘ta kamu düzeni açısından, emniyet açısından, sağlık açısından, halkın rahat ulaşımı açısından son derece elzem bir konudur. Ancak bu konunun hukuki boyutuna bakarsak, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yatırımı olan bu projeye çok sayıda vatandaş değil sadece bir firma olan benzin istasyonu sahibi tarafından 4'ncü idare mahkemesine başvurularak açılan davada projenin yürütmesini durdurma kararı aldı. Esenyurt Belediyesi daha sonra bu davaya müdahil olarak bir üst mahkemeye itiraz başvurusunda bulundu. Yaptığımız itiraz neticesinde bölge idare mahkemesi, davanın Esenyurt Belediye Başkanlığına açılması gerektiğini, çünkü bu meselenin ilk önce Esenyurt ilçesini ilgilendirdiğini, Esenyurt Belediyesini ilgilendiren bir konu olduğunu bu nedenle davanın eksik ve yanlış açıldığı yönünde itirazları değerlendirdi. Ayrıca, bilirkişi raporunda meydanın trafik çözümünde değil, yayalaştırmaya yönelik bir uygulama yapıldığı yönünde eksik bir değerlendirme ile maalesef kavşak projesinin yapılmaması yönünde görüş bildirmiş. Biz yeniden bu konuda trafik uzmanlarından oluşan bir heyet teşkil ettik. Mahkeme bu konuda hazırlıklarına devam ederek, önümüzdeki günlerde tekrar görüşülmek üzere duruşması yapılacak. Esenyurt ‘ta toplumun her kesiminden bu konuda  uyarı bildirimleri alıyoruz. Toplum bir an evvel bu sorunun çözülmesini bekliyor. Esenyurt için sağlıklı bir proje olacak bu problemin çözülmesi adına, meclis üyelerimiz tarafından aynı yönde görüş birliği olması da sevindirici bir durumdur” dedi.

Tartışmaya alınan 15'nci gündem maddesi ulaşım komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edilerek meclis toplantısı sona erdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Necmi Kadıoğlu: Yaptığımız her projeye tu kaka diyorlar!
  • 08.04.2013 10:01

Necmi Kadıoğlu: Yaptığımız her projeye tu kaka diyorlar!

Esenyurt Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci toplantısında toplam 9 gündem maddesi ...

Esenyurt Kavşağı'na onay çıktı!
  • 09.11.2012 11:04

Esenyurt Kavşağı'na onay çıktı!

Esenyurt'ta yapımına başlanacak kavşak ile ilgili olarak Esenyurt Belediye Mecli ...

Esenyurt Belediye Meclisi, trafik sorununu çözmek için toplandı!
  • 06.11.2012 08:39

Esenyurt Belediye Meclisi, trafik sorununu çözmek için toplandı!

Esenyurt Belediye Meclisi Kasım ayı birinci oturumu 4 gündem maddesi ve gündeme ...

Necmi Kadıoğlu: Esenyurt'un 15 yılı heba edilmiş, onu kurtarmaya çalışıyoruz!
  • 22.10.2012 13:53

Necmi Kadıoğlu: Esenyurt'un 15 yılı heba edilmiş, onu kurtarmaya çalışıyoruz!

Esenyurt Belediye Meclisi Ekim ayı son toplantısı, 2013 yılına ait bütçe görüşme ...