maritbet girişmaritbet
Fabrikalar bölgesi onaylandı

Fabrikalar bölgesi onaylandı

Eskişehir'in Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, fabrikalar bölgesi için hazırlanan imar planının Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandığını söyledi

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, fabrikalar bölgesi için hazırlanan imar planının Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandığını söyledi.

Ataç Belediye toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında fabrikalar bölgesinde yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hakkında bilgi verdi.

Bu bölgenin ileriye doğru Eskişehir ve Türkiye için örnek bir bölge olacağını kaydeden Ataç, buradaki planın koruma ile kullanmanın birbirini zedelemeyecek şekilde hazırlandığını belirtti. Ataç, 'Türkiye'de 102 hektarlık alana yapılmış kentsel bir tasarım yok. Bu Türkiye'de ilk örnek oluyor" dedi.
Cumhuriyet tarihinin sanayi yapılarını içinde barındıran bu bölgenin bir başka örneğinin Türkiye'de çok az şehirde olduğunu söyleyen Ataç, bölgenin uzun yıllardır bünyesinde 56 sivil toplum kuruluşunu barındıran Eskişehir Demokrasi Platformu tarafından da duyarlılıkla takip edildiğinin altını çizdi. Başkan Ataç, "Eleştiriler olabilir. Doğaldır. Yanlış bilgi, yanıltıcı, vatandaşın aklını karıştıran bilgi olmamalı. Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyeleri bu konuda çok ciddi çalışma yürüttü.
Plan gayrimenkul sahipleriyle de görüşerek hazırlandı. 'Ben yaptım, oldu' şeklinde hareket edilmedi. Fabrikalar Bölgesi'nde daha önce 2 bina tescilliydi. Biz göreve geldikten sonra bu sayı 13-14'e çıktı. Bu, bizim bölgeye ilişkin korumacılığımızı da göstermektedir" dedi.

Ataç, "Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 'Fabrikalar Bölgesi Koruma Alanı' sınırının belirlendiğini, bölgenin yapılanmasını belirleyecek Kentsel Tasarım niteliğindeki alt ölçekli planlama çalışmalarının hazırlanarak kurula iletilmesine karar verildiğini söyledi. Planda bulunan yerleri şöyle: 2 ilköğretim alanı, 1 kreş, 3 kültürel tesis, 4 sağlık tesisleri alanı, 2 belediye hizmet alanı, 4 resmi kurum, 4 turizm ve konaklama alanı, 11 rekreatif ticaret alanı, 2 dini tesis, 1 kentsel servis alanı, 7 trafo, ticaret, konut ve park yeri. Fabrikalar Bölgesi Koruma alanı içindeki diğer planlı alanların mevcut 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kararlarını dikkate alarak ayrıca bölgeye ilişkin yapılan kentsel tasarım çalışmaları doğrultusunda Fabrikalar Bölgesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının yeniden hazırlanmasına karar verildi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz