maritbet girişmaritbet
Göcek Limanı'nda yatlara yük gemisi muamelesi yapıldı! Lüks tekneler Yunan limanlarına yanaştı!

Göcek Limanı'nda yatlara yük gemisi muamelesi yapıldı! Lüks tekneler Yunan limanlarına yanaştı!

Göcek Liman Başkanı Nazan Ayvardı Yurt, iddiaya göre yatlara yük gemisi muamelesi yaptı. Bu nedenle lüks tekneler Yunan limanlarına yanaştı. Günlük kayıp ise 1 milyon dolardı!

 

Türkiye'nin cennet tatil beldesi Göcek, akıl almaz bir kararın ortasında kaldı! Göcek Limanı'nda başlatılan bir uygulama, tartışma yarattı. İddiaya göre, her şey Nazan Ayvardı Yurt adlı bayanın Göcek Limanı'na başkan olarak atanmasıyla başladı. Yurt, Türkiye'de ilk kadın liman başkanı olarak geçtiğimiz Mayıs ayında Göcek Limanı'nı teslim aldı. 
 
KOMŞU'YA YARADI 
Ancak iddiaya göre Yurt, tekne ve yatlara büyük yük gemisi muamelesi uyguladı. Yani, yat sınıfı tekneleri gemi kategorisine aldı. Bunun üzerine limana bağlanıp milyon dolarlar bırakacak olan yatlar, iddiaya göre Yunanistan limanlarına gitmek zorunda kaldı! İşte bu durum Göcek halkı başta olmak üzere, marina çalışanları ve zengin müşterilerin tepkisine yol açtı. TAKVİM'e konuşan bazı yat sahipleri, Nazan Ayvardı Yurt'un yeni uygulaması yüzünden her gün en az 1 milyon dolar paranın Türk ekonomisinden kaçtığını öne sürdü. 
 
'SUÇLU MUAMELESİ' 
Yat sahipleri "Biz teknemizi kendi vatanımızın marinasına bağlamak isterken, ilginç bir uygulama ile karşılaştık. Bu olacak iş değil. Niye yabancı ülkeye para verelim" dedi. Bu arada Yurt'un uygulaması ile yat sahiplerinin suçlu durumuna düşeceği öne sürüldü. Yeni kurala uymayıp yatını limana bağlayanların suçlu muamelesi göreceği ve binlerce lira ceza ödeyecekleri belirtildi. 
 
NAZAN AYVARDI YURT KİMDİR?
NAZAN Ayvardı Yurt, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sümene Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu.
Fakültede fark dersleri de alarak kaptanlık hakkı kazandı. 2000 yılında Bodrum Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nde göreve başladı. 2004 yılında 4 yıl süreyle Bodrum Liman Başkanlığı'nda, 2008 yılında da Ankara'da Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nde mühendis olarak çalıştı. Bu yılın Mayıs ayında da Göcek'e atandı. 
 
TEPKİ TOPLADI
YURT'un uygulamaları, ünlü yat sahiplerinin de tepkisine yol açtı. İşadamı Mehmet Emin Aksay, "Bu uygulama Göcek'i bitirir" dedi. Eski medya patronu Haldun Simavi'nin sahibi olduğu İltur'un yöneticisi olan Prof. Dr. Esfender Korkmaz ise "Göcek'te 4 marina var.
 
İkisi Haldun Bey'in" diye konuştu. Ancak iddiaya göre Göcek Liman Başkanı Yurt, Korkmaz'ın 2 teknesini limana almadı. Bunun üzerine ikili tartıştı. Korkmaz tekneleri Rodos'a yolladı. 
 
DENİZ HOLDİNG
BİR yatın Göcek Limanı'na yıllık bağlama tutarı en az 50 bin euro (yaklaşık 130 bin TL). Ancak asıl para, teknenin, bakım, onarım, yakıt ve personel giderlerinden geliyor. Göcekliler kışın limana bağlanan tekneler sayesinde para kazanıyor. 
 
MEVLÜT YÜKSEL/Takvim

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Limanı'nda tekne ve yatlara ceza yağıyor!
  • 20.09.2012 08:58

Göcek Limanı'nda tekne ve yatlara ceza yağıyor!

Göcek Liman Başkanı Nazan Ayvardı Yurt, limana demir atan tekne ve yatlara ceza ...

Göcek Limanı'nda yatlara yük gemisi muamelesi yapıldı! Lüks tekneler Yunan limanlarına yanaştı!
  • 17.09.2012 09:27

Göcek Limanı'nda yatlara yük gemisi muamelesi yapıldı! Lüks tekneler Yunan limanlarına yanaştı!

Göcek Liman Başkanı Nazan Ayvardı Yurt, iddiaya göre yatlara yük gemisi muameles ...