maritbet girişmaritbet
Gökçek'ten "demir kafes" için satış sinyali

Gökçek'ten "demir kafes" için satış sinyali

Eskişehir Yolu’nda “demir kafes” olarak bilinen yarım kalan inşaatla ilgili CHP’nin soru önergesini yanıtlayan Başkan Gökçek, kültür merkezinin bitirilmeden satılacağının sinyalini verdi.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'li Fazıl Güleken'in sorularını yanıtlarken, Eskişehir Yolu'ndaki “demir kafes”in bitirilmeden satılacağının sinyalini verdi.

Gökçek, Güleken'in Belediye Meclesi'ne verdiği soru önergesini yanıtlarken, demir kafesle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın TOKİ Başkanlığı döneminde, “Bazen yıkmak yapmaktan daha iyidir” diyerek eleştirdiği Demir Kafes'e 71 milyon 506 bin 157 TL harcandığını belirten Gökçek, taşıyıcı sistemin tamamlanması için 15 milyon 846 bin 464 TL gerektiğini belirtti. Güleken'in “Demir Kafes'in temeli ne zaman atılmıştır?” ve “İmara aykırılığı var mıdır?” sorularına Gökçek şu yanıtı verdi:

Adı Söğütözü KTM

“Söz konusu yapı, Kızılay-Çayyolu 2 İstasyonları Arası Metro hattı tamamlama İşleri Projesi Kapsamı'nda “Söğütözü İstasyonu'nda Kapalı Otopark Ticaret ve Kongre Merkezi Taşıyıcı Sistemi (Söğütözü KTM)” olarak 2005 yılı nisan ayında yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanmıştır. Bahse konu inşaat için 26.03.2008 tarih ve 24 - 1 / 2008 sayılı yapı ruhsatı düzenlenmiştir. İnşaatın imara aykırılığının olmadığı yapıya ait herhangi bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.”

Yola tecavüz yok

Önergedeki “Eskişehir yoluna ne kadar tecavüz edilmiştir? sorusuna Gökçek'in yanıtı, “Mülkiyeti belediyemize ait Çankaya ilçesi imarın 29096 ada 6 numaralı parselin üzerine yapılan Söğütözü Kapalı Otopark Ticaret ve Kongre Merkezi İnşaatı imar planına uygun olarak inşa edilmiş olup Eskişehir Yolu'na herhangi bir tecavüzü söz konusu değildir” oldu.
Güleken'i bugüne kadar demir kafes için harcanan para ve bitirilme tarihine ilişkin sorusuna verdiği cevapta, demir kafesin bitirilmeden satışa çıkarılacağının sinyalini veren Gökçek'in yanıtları şöyle oldu:

Tamamlanmadan satışa çıkarılacak sinyali

“Söğütözü KTM taşıyıcı sistem inşaatı için bugüne göre 71 milyon 506 bin 157 TL harcama yapılmıştır. Söğütözü KTM taşıyıcı sistem inşaatının tamamlanması için 15 milyon 846 bin 464 TL'ye ihtiyaç bulunmaktadır. Ayrıca mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait Söğütözü KTM'nin Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın yazısıyla satışının planlandığı ve mevcut durumuyla kısmi kabulünün yapılması istenilmiştir. 22.7.2010 tarihinde söz konusu yapının kısmi kabulü yapılmıştır. Tamamlama işleri projesi kapsamından çıkarılmıştır.”

Güleken: Hesabı sorulmalı

ESKİŞEHİR Yolu'nda yarım kalan kongre merkezi inşaatıyla ilgili önergeyi veren CHP'li Güleken ise, Gökçek'in yanıtlarından tatmin olmadığını belirterek şu eleştirilerde bulundu:
“Buradaki temel mesele demir kafesin yarım kalmasından öte Büyükşehir Belediyesi ve Melih Gökçek'in yönetim anlayışı. Demir Kafes, Samanyolu Evleri, Gökkuşağı rekreasyon alanı, say say bitmez. Tam karşısında ATO'nun kongre merkezi varken plansız şekilde başlanan bir kültür merkezi ve milyolarca paranın toprağa gömülmesi söz konusu. Metroyu param yok diye Hükümete devrederken, doğalgazı satarken milyonların çöpe atılmasına akıl sır erdiremiyoruz. Her eleştirimize siyasi diyor, ancak burayı Sayın Cumhurbaşkanı da eski TOKİ Başkanı da eleştirmişti. Şimdi ise ne yapılacağı bile belli olmayan bu metal yığınının kamu yönetimi sorumluluğuyla ve basiretli düşünen bir yerel yönetim düşüncesiyle bağdaştığını düşünmüyorum. Bunun hesabı sorulmalıdır.”

Trafik karmaşası metroyla çözülecek

GÖKÇEK, şunları kaydetti:
“Söz konusu yapı ile Ankara'nın bu bölgedeki kongre ve ticaret merkezi ihtiyacının giderilmesi hedeflenmiştir. Çukurambar ve Söğütözü'nden gelen araçların Eskişehir yoluna katılımının sağlanamaması Söğütözü köprülü kavşağı ile Söğütözü istasyonu arasındaki 182 metrelik aç kapa metro hat yapısının henüz yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Metro hatlarının kalan işleri Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmiştir. Bakanlığın ihale çalışmaları sonrasında trafik karmaşası sona erecektir.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!
  • 28.03.2012 16:22

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ArkiPARC 2012’e konuşmacı olarak katılan Ank ...

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK
  • 19.01.2012 17:45

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ...

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ
  • 13.01.2012 16:49

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm alanlarındaki TOKİ yapılarını ince ...

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı
  • 17.11.2011 12:30

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen vadisinde yapılması düşü ...

Gökçek'ten Anıtkabir'de yapılaşma iddialarına yanıt!
  • 19.07.2017 09:23

Gökçek'ten Anıtkabir'de yapılaşma iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anıtkabir'in imara açılacağı id ...

Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
  • 20.06.2017 15:41

Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkentte yürütülen kentsel dönü ...