maritbet girişmaritbet
Halil İbrahim Şenol: Gaziemir'e yatırım yapın

Halil İbrahim Şenol: Gaziemir'e yatırım yapın

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, çalışmalarını ve hedeflerini Sarnıç'taki tesislerde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 3 yıllık icraatlarını anlattığı toplantıda, ilçenin havaalanı, serbest bölge ve fuar alanıyla İzmir'in yükselen yıldızı olduğunu söyledi 2B arazileri 2B arazileri ile ilgili çalışma yaptıklarını anlatan Başkan Şenol, "Bu ay sonunda planlar askıya çıkacak. Sarnıç'ın yüzde 60'ında 2B arazisi mevcut. Sadece sanayi bölgemiz imarlı. Yaklaşık 20 bin kişi 2B yasasından yararlanacak. Rayiç bedeller çok yüksek. Onun üzerinde giderlerse kimse arsasını alamaz" dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 3 yıllık icraatlarını basın toplantısında anlattı. Şenol, "Gaziemir İzmir'in parlayan yıldızı. Paranız varsa bu kente yatırım yapın. 600 bin TL'ye alacağınız binayı iki yıl sora 1.2 milyon TL'ye satabilirsiniz. Avrupa Birliği'ne çoktan girdik. 23 milyon TL borcumuz vardı, yarı yarıya azalttık. Öz kaynaklarımız 3 yılda yüzde 641 oranında arttı" dedi.

Başkan Şenol, gazetecilerle Sarnıç'taki belediye tesislerinde bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehir turu otobüsüyle icraatlarını gösteren Şenol, "Nüfusumuz her yıl 8-10 bin artıyor. Buraya gelenlerin ekonomik seviyesi yüksek. Paranız varsa bu kentte yatırım yapın. 600 bin TL'ye aldığınız binayı iki sene sonra 1.2 milyon TL'ye satabilirsiniz. Hiçbir banka yatırdığınız paranın iki katını iki sene sonra vermez. Havaalanı, serbest bölge, sanayimiz, fuarımız var. Kamu İhale Kurumu araya girmezse ilçemize yatırım yapılacak" dedi.

20 BİN OY FARKI BEKLİYOR

Şenol, ilçenin altyapı sorununu ortadan kaldırdıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bundan sonraki başkanların 20 yıl altyapıya yatırım yapmasına gerek yok.

Tüm şantiyeleri kurduk, iş makineleri aldık, yağmur suyu kanalları yaptık, ilçemizi su basmıyor. Gazimeir, AB'ye çoktan girdi." Belediyenin müfettişlerce sürekli denetlendiğini anlatan Şenol, "Her gün mali polis, müfettiş geliyor ama hiçbir şey çıkmıyor" dedi. Şenol, 2009'da en yakın rakibine 13 bin oy fark attığını hatırlatarak, "2014'te 20 bin fark atarız. Aday ben de olsam, başka biri de olsa fark böyle olur. Benim anketim, sokaktaki vatandaş. Anket yaptıracak kadar zengin değiliz. Dönem sonunda belediyemizin 30 dairesi olacak. Bunları satmıyoruz, kiraya veriyoruz. Avrupai caddeler yarattık. Sadece Büyükşehir, Sarnıç'ta cadde düzenlemesi için 14 milyon TL harcadı. İzmir'in en temiz ilçeyiz.

16 mahallede semt evi açacağız. 3. şahıslara kiralanmış birçok yeri alıp halkın kullanımına sunduk" dedi.

Trafiğe çözüm BAŞKAN Şenol, ilçe sınırlarında yeni açılan Optimum Alışveriş Merkezi nedeniyle oluşan trafiğin çözümü için çalıştıklarını belirterek, "Bir yıl öncesinden trafik sorunu ile karşılaşacağımızı söyledim. Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve biz çözüm için projeler üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halil İbrahim Şenol: Gaziemir'e yatırım yapın
  • 20.04.2012 17:06

Halil İbrahim Şenol: Gaziemir'e yatırım yapın

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, çalışmalarını ve hedeflerini Sarn ...