maritbet girişmaritbet
Harun Antakyalı Beton Tuvaller Sergisi Teşvikiye’de açıldı!

Harun Antakyalı Beton Tuvaller Sergisi Teşvikiye’de açıldı!

‘Eserlerinde ‘metropol ve sokakları’ ana tema olarak işleyen ressam Harun Antakyalı, son dönem çalışmalarını ‘Betonun Halleri’ adı altında sergiliyor

‘Eserlerinde ‘metropol ve sokakları' ana tema olarak işleyen ressam Harun Antakyalı, son dönem çalışmalarını ‘Betonun Halleri' adı altında sergiliyor.

‘Betonun Halleri', Antakyalı'nın geçen yıl gerçekleştirdiği ‘Beton Tuvaller' sergisinin ikinci adımı olarak bugün İstanbul Teşvikiye'deki Çağla Cabaoğlu Gallery'de açılıyor. Betonunun çeşitli hallerinin görülebileceği sergi, 8 Haziran tarihine kadar açık kalacak. “Neden beton” diye sorduğumuz ressam Antakyalı, çalışmalarının ilham kaynağı hakkında şunları söylüyor:

Sanatsal performansın zemini

“Beton metropoldeki yapıları oluşturan ana meteryallerden biridir. Özellikle kamusal alanda yapılan birçok sanatsal performansın zeminini oluşturur. Duvarlar, cadde ve sokaklar, viyadükler, köprüler, barajlar, setler, stadyumlar, hava ve deniz limanları, otobüs terminalleri, taşıyıcı elemanlar... İçine doğarız, çocukluğumuz ile başlayan kariyer eğitimimizde hep içinde, üstünde, altında dolaşırız. Çağımızın gereği ölümümüzde dahi yanımızdadır.”

Hastaneden mezarlığa

“Kentlere, yerleşimlere, yerleşkelere yayılacağım, betonun kullanıldığı her yerde olacağım. Metropolün en popüler materyalinin özü ile tekrar geliyorum. Evrensel bir materyali sahipleniyorum. Bu materyalin (beton) en yalın hali ile heryerde karşınıza çıkabilirim. Bir kentin sokaklarında, kentten kente giderken geçtiğiniz köprülerde, viyadüklerde, girdiğiniz tunellerde yol kenarındaki inşaatlarda... Doğduğunuz hasteneden, sonsuzluk uykusuna yattığınız mezarlıklara kadar her yerde ben olacağım.”

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Harun Antakyalı Beton Tuvaller Sergisi Teşvikiye’de açıldı!
  • 08.05.2012 13:37

Harun Antakyalı Beton Tuvaller Sergisi Teşvikiye’de açıldı!

‘Eserlerinde ‘metropol ve sokakları’ ana tema olarak işleyen ressam Harun Antaky ...