maritbet girişmaritbet
Hastane yok ama şimdilik yolu var

Hastane yok ama şimdilik yolu var

Osmancık ilçesine inşa edilecek 100 yataklı yeni devlet hastanesi için ambulans yolu yapılıyor.

Çorum'un Osmancık ilçesine yapılacak 100 yataklı yeni devlet hastanesi için ambulans yolu yapılıyor.

Esentepe Mahallesi'nde eski terminal alanına yapılacak yeni devlet hastanesine ulaşım sağlayacak yollar şimdiden hazırlanmaya başladı. Osmancık Belediyesi, D100 Karayolu'ndan Esentepe Mahallesi'ne en kolay geçiş sağlayan Uçak mevki kavşağından hastane alanına giden Yangıncılar caddesinde yol genişletme ve asfalt çalışmalarına başladı.

Ambulansların ve hastaneye giden araçların rahat ulaşımı için hastane yolu olarak yeniden düzenlenen Yangıncılar Caddesi üzerindeki yükseltilerin seviyesi yaklaşık bir metre kadar düşürülerek yoldaki eğimler ortadan kaldırıldı. Caddenin genişliği ise 12 metreye yükseltildi. Ayrıca cadde kenarlarına 2 metre genişliğinde kaldırımlar yapılıyor. Yol zemini ise sıcak asfaltla kaplanacak.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, yeni yapılacak hastane nedeniyle Esentepe Mahallesi'ndeki bazı güzergahların önem kazandığını belirterek gerekli önlemlerin hastane yapılmadan önce alınmaya çalışıldığını söyledi.

İlk olarak hastane yollarının hazırlandığını vurgulayan Yazıcı, “İlçemize yapılacak yeni hastanenin ihalesi kısa bir süre önce iptal edildi. Ancak olumsuz gözüken bu gelişme ileride sorun yaşanmasını önleyecek. TOKİ alt yapısı yetersiz bir firmaya iş vermek istemiyor ki biz ilçemizde daha önce bu sorunu yaşadık. İhalenin kısa sürede yeniden yapılmasını ve hastane inşaatımızın başlamasını bekliyoruz. Belediye olarak hastane yapıldıktan sonra ulaşım sorunu yaşanmaması için şimdiden önlem alıyoruz.

D100 Karayolu'ndan ayrıldıktan sonra hastaneye en yakın güzergah olan Yangıncılar Caddesi'ni genişleterek rahat bir hastane yolu haline getirdik. Caddenin alt yapısı tamamlandı ve önümüzdeki günlerde asfaltı yapılacak. Hastane yolumuz geniş kaldırımları olan rahat bir yol olacak” dedi.

Esentepe Mahallesi'nde hastaneye ulaşım sağlayan yolların dışında da asfalt çalışmalarının sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Yazıcı, 2011 yılı içerisinde mahallede hemen hemen hiç asfaltsız yol kalmayacağını vurguladı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz