maritbet girişmaritbet
İBB ile Juba Belediyesi arasında mutabakat zaptı imzalandı!

İBB ile Juba Belediyesi arasında mutabakat zaptı imzalandı!

İmza töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul artık bilgi ve tecrübesini ihraç eden bir şehir haline geldi. Dünya artık İstanbul’un başarısını konuşuyor” dedi

 

Güney Sudan Cumhuriyeti Juba Belediyesi İle İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan mutabakat törenine Başkan Topbaş'ın yanı sıra Juba Belediye Başkanı Mohammed El-Haj Baballa, Juba Belediyesi Bürakratları ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Bürokratları katıldı.
 
Konuşmasında iş birliği yaparken bir karşılık beklemeden bu iş birliklerini hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Topbaş, “Biz bulduğumuz her şeyi diğer insanlarla ve özellikle dostlarla paylaşmayı görev biliriz” şeklinde konuştu. Başkan Topbaş şöyle devam etti:  “Bizim geleneksel anlayışımız ve kültürümüzde paylaşım vardır. Bizler de yerel yönetimler olarak bilgi ve birikimlerimizi kardeşlerimizle paylaşıyor ve bundan gurur duyuyoruz. Biz bulduğumuz her şeyi diğer insanlarla ve özellikle dostlarla paylaşmayı görev biliriz. Bunu yaparken de bir karşılık beklemeden yapmak şiarımızdır. “
 
Juba Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan mutabakat zaptının iki halk içinde hayırlı sonuçlar vermesini gönülden istediğini kaydeden Başkan Topbaş, “Bu bir gelişmenin bir başarının adımları olsun istiyorum. Çünkü genç Güney Sudan Cumhuriyeti'nin önünde çok zorluklar olacaktır.. Bu süreçte bir dost eline ihtiyaçları olacak. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bir dost eli uzatmak istiyoruz. Biz diyoruz ki başka yerlere gitmeyiniz.  Bizler dostlarınız olarak varız ve yanınızdayız” şeklinde konuştu. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Ak Parti Hükümeti'nin Afrika'ya özel bir ilgi gösterdiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, “Biz yerel yöneticiler olarak üzerimize düşen desteği vermeye hazırız” dedi. Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Afrika yıllarca ciddi sıkıntılar çekerek bu zamanlara geldi. Ve bizler artık diyoruz ki Afrika Afrikalıların olmalıdır. Afrika'nın doğal kaynakları ve imkânları Afrika'nın geleceği adına doğru kullanılmalıdır. Dünya da şuanda yeniden şekillenen güç dengeleri Afrika'ya bir güneş gibi doğacağına inanıyorum. Afrika kendi kaynaklarını doğru kullanmayı başarırsa, ezber bozarsa gelecekte Afrika kıtası bütün yaşayan ulusları ile birlikte dünyada etkin bir rol oynayacak noktaya gelecektir. Bu konuda biz her konuda desteği vermeye hazırız. Bu ezberin bozulması için gayret gösterenlere destek vermek el tutmak bizim asli görevimizdir. “
İmza töreninin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Başkan Topbaş, yerel yönetimlerin eskiye göre daha ön planda olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın uluslar arası ilişkilerde göstermiş olduğu başarıya kendileri de yerel yönetimler olarak destek verdiklerini belirten Başkan Topbaş, “Afrika  Türkiye için çok önemli. Yeni bir bölge. Afrika hareketlendi ve kendisini ifade edebilecek noktaya geldi. Bizlerde bu dönemde yerel yönetimler olarak bilgi ve deneyim paylaşımıyla o bölgeye elimizden gelen desteği sunmaktayız. Pakistan'da 1 yıl önce katı atık yönetimini başlattık. Lahor Pakistan'ın en temiz kenti haline geldi.  Libya ile bir anlaşma imzaladık. Mekke ile yapmış olduğumuz bir mutabakat zaptı var. Kahire ve Yemen ile ilgili bir çalışma başlatacağız” şeklinde konuştu.
 
İstanbul'un artık bilgi ve tecrübe ihraç eden bir şehir haline geldiğinin altını çizen Başkan Topbaş, “Dünya artık İstanbul'un başarısını konuşuyor. Katık atık yönetimi konusunda da dünya da bir numarayız. İstanbul'un New York'tan daha temiz olduğu söylenmekte”  dedi.
 
Şirinevler'deki metrobüs istasyonunun üst geçidinde yaşanan yoğunluğun yakın zamanda kurulacak yeni üst geçitle çözüleceğini belirten Başkan Topbaş şu bilgileri verdi: “Metrobüs hattımızda yolcu sayımızı 800 binlere kadar çıkardık. Çok yoğun bir hareketlilik var. Daha önce öngörülen 300-400 bin yolcu sayısını geçtiğinden var olan istasyon ve üst geçitlerde yoğunluk yaşanabiliyor. Şirinevler'de yoğunluğun yaşandığı yerler arasında geliyor. 1 ayı geçkin bir süre içerisinde oraya yeni bir üst geçit yapılacak. Daha sonra da eskisi kaldırılacak. Eskisine göre çok daha geniş ve rahat bir yer olacak.”
 
İBB

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...