maritbet girişmaritbet
İDO'nun tekeli Bursa'nın girişimleri ile eylülde sona eriyor!

İDO'nun tekeli Bursa'nın girişimleri ile eylülde sona eriyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, İstanbul ile Bursa arasındaki denizyolu ulaşımıyla ilgili şikayetleri, Bursa Deniz Otobüsleri şirketi vasıtasıyla kaldıracaklarını belirtti.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul ile Bursa arasındaki denizyolu ulaşımıyla ilgili şikayetleri, Bursa Deniz Otobüsleri şirketi vasıtasıyla kaldıracaklarını belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştüm. Bir an evvel gemileri alıp, eylülde seferlere başlamak istediğimizi söyledim. O da başvuruyu belediye şirketinin yapması nedeniyle bir sorun olmadığını belirterek, onay verdi ve kararnameyi hemen imzalayacağını söyledi" dedi.
 
Altepe, yaptığı yazılı açıklamada, Bursa-İstanbul arasında deniz otobüsü seferleri düzenleyen ve alanında tekel olan İDO'nun özelleştirildikten sonra anlamsız uygulamalarla yolcuları mağdur ettiğini söyledi.
 
"Farklı fiyat uygulamalarının müşteriler arasında isyan oluşturduğunu" ifade eden Altepe, "Bursa Deniz Otobüsleri, alternatif bir ulaşım şirketi olarak bu mağduriyeti ortadan kaldıracak. Özellikle Bursalılardan İDO'nun uygulamalarına ilişkin yoğun şikayetler aldık. Bunun üzerine kendi şirketimizi kurarak Bursa ile İstanbul arasında karşılıklı deniz otobüsü seferleri düzenlemeye karar verdik" diye konuştu.
 
Şirketi kurduktan sonra çalışmalara hemen başladıklarını ve iskeleler için izin müracaatlarında bulunduklarını dile getiren Altepe, şöyle devam etti:
 
"İstanbul şehir hatlarına bağlı Kabataş iskelesinin kullanılmasına ilişkin kararname, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın önünde duruyor. Ben buraya gelmeden önce kendisiyle görüştüm. Bir an evvel gemileri alıp, eylülde seferlere başlamak istediğimizi söyledim. O da başvuruyu belediye şirketinin yapması nedeniyle bir sorun olmadığını belirterek, onay verdi ve kararnameyi hemen imzalayacağını söyledi. Bundan sonra geriye gemilerin getirilmesi kaldı."
 
Altepe, daha önce alınması için ön anlaşmaya vardıkları gemileri Bursa'ya getirerek, seferleri başlatmayı planladıklarını anlatarak, "İnşallah Eylül ayı itibarıyla, iki şehir arasında rahat, problemsiz bir deniz ulaşımım mümkün olacak Seferler Güzelyalı ile Kabataş iskeleleri arasında başlayacak. Gelen talebe göre iskele sayısını artırabiliriz" ifadelerini kullandı.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güney Marmara Otoyolu sanayi şehirlerini birleştirecek
  • 17.12.2025 13:16

Güney Marmara Otoyolu sanayi şehirlerini birleştirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yalova ile İzmit arasında inşa ...

Artaş Holding, 3 yeni projesinde satışlara başladı
  • 17.12.2025 12:16

Artaş Holding, 3 yeni projesinde satışlara başladı

Kurulduğu ilk günden itibaren “Kalite, Güven ve Memnuniyet” odaklı projeler üret ...

Hilton, Türkiye’de lifestyle otel portföyünü büyütüyor
  • 17.12.2025 11:03

Hilton, Türkiye’de lifestyle otel portföyünü büyütüyor

Hilton, Canopy by Hilton markasını İstanbul ve İzmir’de açacağı iki yeni tesisle ...

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor
  • 16.12.2025 16:49

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor

İstanbul Başakşehir’de 40 konut için yapılacak müzayede 23 Aralık tarihinde TOKİ ...

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu
  • 12.12.2025 18:11

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi Arapzade Mahallesi'nde yapımına başlanan 168 sos ...

İstanbul Küçükçekmece’deki Doğuş Sitesi dönüşüyor
  • 09.12.2025 17:47

İstanbul Küçükçekmece’deki Doğuş Sitesi dönüşüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkan ...