maritbet girişmaritbet
Isparta Halı ve Kilim Müzesi’nde inşaat devam ediyor!

Isparta Halı ve Kilim Müzesi’nde inşaat devam ediyor!

Isparta’ya yapılacak Halı ve Kilim Müzesi’ndeki çalışmalar devam ediyor

 

Isparta'ya yapılacak Halı ve Kilim Müzesi'ndeki çalışmalar devam ediyor.

Üç bin 100 metrekare kullanım alanlı müzede 2 bin 500 metrekarelik sergi salonu bulunduğu belirtilirken, Türk Dünyası'na ışık tutacak 3 bin 200 adet tarihi değere sahip halı ve kilim sergileneceği kaydedildi. Müzede ayrıca 400 metrekarelik restoran bölümü, 200 metrekare idari bölümün yer aldığı ifade edildi.

68 metre yüksekliğinde sergi kulesi de bulunan müze inşaatında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 21 metre derinlikli 72 adet kazıklı temelin yer aldığı inşaatın su basman dökümünün bittiğini ve binanın yükselmeye başladığını söyledi. Başkan Günaydın, “İşin zor kısmını tamamlamış durumdayız. Bu şehrimize değer kazandıracak bir yapı. Ama hangi özellikle değer kazandırıyor? Öncelikle şehre özel bir kimlik, karakter verecek. Aynı zamanda bu kimliği bir simgesellikle de bütünleştirilmiş bir yapı oluyor. Bütün bunların yanında şehrimize bir özlük veren yapı olacak. Uygulamaları takip ederek eksiksiz olarak devam etmesini sağlamış oluyoruz. Yine her yapımızda olduğu gibi bu yapımızda depreme dayanıklı yüzlerce yıl ileriye hükmedecek bir yapı inşa ediyoruz" dedi.

Müzenin baharda ikinci kısmının da temelini atmayı hedeflediklerini belirten Başkan Günaydın, "Önemli bir müze oluyor.Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Haberciniz

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Isparta Halı ve Kilim Müzesi’nde inşaat devam ediyor!
  • 09.01.2013 10:11

Isparta Halı ve Kilim Müzesi’nde inşaat devam ediyor!

Isparta’ya yapılacak Halı ve Kilim Müzesi’ndeki çalışmalar devam ediyor ...