maritbet girişmaritbet
İstanbul Avrupa'nın trafiği en sıkışık kenti!

İstanbul Avrupa'nın trafiği en sıkışık kenti!

TomTom'un en son Trafik Sıkışıklık İndeksi, Avrupa ülkelerinin başkentlerinin ve önemli şehirlerinin trafik yoğunluk derecelerini belirledi

 

Dünya navigasyon, harita ve trafik lideri TomTom bugün Nisan ve Haziran 2012 tarihleri arasında Avrupa şehirlerindeki trafik sıkışıklığını ölçen en son Trafik Sıkışıklık İndeksi'nin sonuçlarını duyurdu. 58 Avrupa şehrini kapsayan en son Sıkışıklık İndeksi, İstanbul'u Avrupa'daki trafiğin en sıkışık ve yoğun olduğu şehri olarak belirledi. Rapor; İstanbul'da gün içerisinde yoğun olmayan saatlerde bile seyahat sürelerinin normalden %57 ve sabahın sıkışık saatlerinde ise %84 oranlarında daha uzun olduğunu tesbit etti. Aynı rapor ayrıca; akşam saatlerinde; trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda ise trafik sıkışılığının %125 normalden daha fazla olduğunu belirledi. Uzmanlar bu rakamlara dayanarak İstanbul'da genel anlamda günün her saatinde normalden yarı katı daha fazla, akşam ve sabah sıkışıklıklarında ise; bir sürücünü normalin en az iki katı daha uzun bir zamanı yollarda harcadığını belirttiler.
 
Ayrı ayrı şehir raporlarını içeren TomTom Sıkışıklık İndeksi'ne; 11 Ekim 2012 da Türkiye saati ile 9:30'da şu adresten ulaşabilirsiniz: www.tomtom.com/congestionindex
 
TomTom;un Sıkışıklık İndeksi, otoyolların yanı sıra şehir içi yollarıda ölçen ilk rapor olarak kentsel bölgelerdeki sıkışıklığı devlet ve genel sürücüler bazında çözmek için kullanılacak. TomTom'un trafik veritabanı, altı trilyonun üzerindeki veri ölçümlerini kapsamaktadır ve her geçen gün beş milyar ölçüm eklenerek büyümektedir. 6 trilyon veriye dayalı en hızlı alternatif yol seçeneklerini sunan yeni veriler yarından itibaren tüm TomTom müşterilerine ücretsiz olarak sunulacaktır. Nisan ve Haziran 2012 tarihleri arasında incelenen tüm Avrupa şehirleri için genel Sıkışıklık Seviyesi %23'tür, 2011 yılının aynı periyodu ile karşılaştırıldığında %4'lük bir düşüş söz konusudur.
 
Nisan ve Haziran 2012 tarihleri arasında Genel Sıkışıklık Seviyesi açısından sıralanan en sıkışık Avrupa şehirleri şunlardır:
1. İstanbul % 57
2. Varşova % 45
3. Marsilya % 42
4. Palermo % 40
5. Roma % 34
6. Paris % 34
7. Stuttgart % 33
8. Brüksel % 33
9. Hamburg % 32
10. Stockholm % 30
 
TomTom Dünya Trafik Bilgi Merkezi Müdürü Ralf-Peter Schöfer şu açıklamayı yapmıştır: "Bu Sıkışıklık İndeksi, kamuoyuna, iş çevrelerine, endüstriye ve politikacılara kentsel alanlardaki sıkışıklık seviyelerine ilişkin doğru ve önyargısız bilgi sağlamaktadır". " Gerçek zamanlı trafik bilgileri ve yön bulma teknolojisi ile birleştiğinde, trafik bu sıkışık alanlardan şehirlerdeki ve kentsel alanlardaki sıkışıklığın giderilmesine yardımcı olarak akmaya devam etmektedir."
 
TomTom; 2013 yılında Türkiye'de bir ilke imza atarak anında trafik bildirim teknolojisini sunmaya hazırlanıyor. Uzmanlar bu araştırmada istanbul'daki sıkışıklılığın temel nedenlerinin başında sürücülerin hemen hepsinin aynı yolları kullanmasın yattığını belirlediler.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, dünyada trafikte en çok dur kalk yapılan kenti!
  • 04.10.2013 10:25

İstanbul, dünyada trafikte en çok dur kalk yapılan kenti!

Dünyanın belli başlı kentleri içinde yıllık araç başına yapılan dur kalk sayısın ...

İstanbul Avrupa'nın trafiği en sıkışık kenti!
  • 11.10.2012 10:04

İstanbul Avrupa'nın trafiği en sıkışık kenti!

TomTom'un en son Trafik Sıkışıklık İndeksi, Avrupa ülkelerinin başkentlerinin ve ...