maritbet girişmaritbet
İstanbul Beyoğlu’ndaki Arap Camisi yeniden ibadete açıldı!

İstanbul Beyoğlu’ndaki Arap Camisi yeniden ibadete açıldı!

İstanbul’u kuşatmaya gelen İslam orduları tarafından 717 yılında yapıldığı bilinen Beyoğlu’ndaki Arap Camisi, 3 milyon lira harcanarak yapılan restorasyonunun tamamlanmasının ardından, dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla yeniden ibadete açıldı

İstanbul'u kuşatmaya gelen İslam orduları tarafından 717 yılında yapıldığı bilinen Beyoğlu'ndaki Arap Camisi, 3 milyon lira harcanarak yapılan restorasyonunun tamamlanmasının ardından, dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla yeniden ibadete açıldı.

Arınç, teravih namazı öncesi yapılan açılışta, Arap Camisi'ni “bir nadide inci” şeklinde tanımladı. Daha önce Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen Fatih, Süleymaniye, Mihrimah Sultan, Pertevniyal Sultan, Yavuz Selim ve Kılıç Ali camilerinin hizmete açıldığını hatırlatan Arınç, Başbakan Erdoğan'ın Irak Meclis Başkanı Nuceyfi ile bir iftar yemeğinde buluştuğunu ve açılışı yapmak üzere kendisini görevlendirdiğini belirterek, Erdoğan'ın iyi dileklerini  iletti.

Arap Camisi'nin ilk defa duyduğunda nerede olduğunu bilemediğini ifade eden Arınç, “Karaköy'e geldim ama ‘Bu dükkânların arasında böyle cami olur mu?' diye tereddüt ettim. Adeta bir istiridye içindeki inci gibi kendini saklamıştı. Buraya girdiğimizde bu muhteşem eseri gördük ve ecdattan bugüne, daha doğrusu Müslümanların İstanbul'u kuşatma altına aldığı tarihten bu yana, pek çok defalar restorasyon geçirmiş, yanmış, zelzeleden zarar görmüş, en sonunda da biz, 2-2,5 yıl içerisinde, hatta biraz daha fazla, bu güzel eseri ihya etmişiz” diye konuştu. Beyoğlu'nda Arap Camisi Mahallesi'nde bulunan Arap Camisi, Haliç'in Galata yakasındaki en büyük camisi olarak dikkati çekiyor.

Dikdörtgen planlı ve gotik tarzdaki caminin içinde mihrap bölümünde gotik mimarisinin en başta gelen özelliği olan kaburgalı tonozlar bulunuyor. Yapının esasının, İstanbul'u kuşatmaya gelen İslam orduları tarafından 716-717 yıllarında kurulduğu biliniyor.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Beyoğlu’ndaki Arap Camisi yeniden ibadete açıldı!
  • 23.07.2012 07:49

İstanbul Beyoğlu’ndaki Arap Camisi yeniden ibadete açıldı!

İstanbul’u kuşatmaya gelen İslam orduları tarafından 717 yılında yapıldığı bilin ...