maritbet girişmaritbet
İstanbul’da büyüme potansiyeli bulunuyor

İstanbul’da büyüme potansiyeli bulunuyor

''Gayrimenkul sermayesi artık küresel hale gelmiştir. Küresel pazarlarda, dünyanın dört bir yanında yatırım yapacak pazarlar aramaktadır fakat her zaman için risk ve geri dönüş konusu düşünülmelidir''

MIT Gayrimenkul Bölümü Başkanı Dr. Brian  Anthony Ciochetti, ''Gayrimenkul sermayesi artık küresel hale gelmiştir. Küresel  pazarlarda, dünyanın dört bir yanında yatırım yapacak pazarlar aramaktadır fakat  her zaman için risk ve geri dönüş konusu düşünülmelidir'' dedi.        

Ciochetti, 'İSTANBUL REstate''in ''Gayrimenkul Sektöründe ve Şehirleşmede  Yeni Trendler'' konulu oturumunda yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler'in,  2050'de dünya nüfusunun 15 milyarı bulabileceğine işaret ettiğini söyledi.

         Dünya nüfusunun yarısından fazlasının şehir merkezlerinde yaşadığını,  2030'da bunun yüzde 60'a ulaşmasının beklendiğini ifade eden Ciochetti, nüfusu 10  milyonun üzerinde olan şehir sayısının 26 olduğunu anlattı.

         Şehirlerin artık insan becerisi için rekabet ediyor hale geleceğini  belirten Ciochetti, ''Bu giderek mobil hale gelecek. Gayrimenkul sermayesi artık  küresel hale gelmiştir. Küresel pazarlarda, dünyanın dört bir yanında yatırım  yapacak pazarlar aranmaktadır, fakat her zaman için risk ve geri dönüş konusu  düşünülmelidir'' dedi.

         Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ciochetti,  yüksek nüfusu ile İstanbul'un önemine işaret ederek, şehrin daha fazla büyüme  potansiyeli taşıdığını, Japonya ve Fransa gibi pazarlara kıyasla İstanbul'daki  nüfus daha genç olduğu için böyle bir potansiyel bulunduğunu söyledi.

                  -''SİRDİRİLEBıLıRLıK KONUSUNA KARŞI HASSAS DAVRANMANIZ GEREKECEK''-

                  Ciochetti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ''Kanal İstanbul''  projesine ilişkin olarak da ''Genel olarak bu meseleler dünyanın dört bir yanında  sık sık gündeme gelir. Bu da büyüme ve sürdürülebilirlik arasındaki denge ile  ilişkilidir. Dolayısıyla bir yandan daha fazla konuta, ulaşıma, ticarete, binaya  ihtiyaç vardır, öte yandan da sürdürülebilirlik konusuna karşı hassas davranmanız  gerekecektir. Yapılan proje sonucunda doğal habitatın nasıl etkileneceği de  önemli. Dolayısıyla harekete geçmek çok kolay ama bunun olumsuz bir sonucu olursa  geri döndürmek çok zor olur. O yüzden ihtiyatlı davranmakta her zaman fayda var''  dedi.

         Kendisinin daha önce açıkladığı bin dolarlık ev projesine ilişkin olarak  ise Ciochetti, ''Dar gelirlilerin bütçesine uygun yeni konutların yapılmasına büyük ihtiyaç var. Geçen yıl ilk prototip, Çin'de Çendu'da oluşturuldu fakat bin  dolar yerine 3 bin dolar tuttu. Bunun böyle olmasının sebebi daha gelişmiş  malzeme kullanmamız oldu ve daha büyük bir ev inşa ettik. ılk prototipte şu anda  yaşayan bir aile var. Dolayısıyla küresel çapta bu sorunların daha iyi analiz  edilmesi, araştırmaların devam etmesi gerekiyor'' diye konuştu.

         Uzman Ekolog ve Sanatçı Ediz Hun da ''İSTANBUL REstate''de konuk  konuşmacı olarak yaptığı konuşmada, Türkiye'de gayrimenkul sektörünün çok hızlı  büyüme içinde olduğunu, çevre konusuna da gerekli hassasiyeti gösterdiklerini  söyledi.

         Türkiye'de inşaat sektörünün mükemmel inşaatlar yaptığını, yeşili ve  çevreyi de korumayı unutmamak gerektiğini söyleyen Hun, çevre ile gayrimenkulün  birbiri ile çok bağlantılı olduğunu söyledi.

         Hun, doğayı sevmenin çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Birbirimizi  seversek doğayı koruma imkanı bulabiliriz'' dedi.        Soruları da yanıtlayan Hun, 3 bini aşkın kaktüs koleksiyonu bulunduğunu  belirtti.

  • Etiketler:

Yorum Yaz