maritbet girişmaritbet
İstanbul Finans Merkezi için kritik tarih!

İstanbul Finans Merkezi için kritik tarih!

Başbakan Erdoğan, "İstanbul Finans Merkezi için fiziki adımların atılması aşamasına geldik. 2011, adım attığımız yıl olacak daha fazla ertelenemez" dedi

İstanbul'a sınıf atalatacak projenin tarihi için belirlenen tarih ne zaman?

Başbakan Erdoğan, "İstanbul Finans Merkezi için fiziki adımların atılması aşamasına geldik. 2011, adım attığımız yıl olacak daha fazla ertelenemez" dedi. Erdoğan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nı da bu merkeze taşımayı planladıklarını açıkladı

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından düzenlenen "25. Yıl Konferansı"nda ekonomiyle ilgili güncel açıklamalar yaptı.

Bu kapsamda, İstanbul Finans Merkezi projesinin geldiği aşama hakkında bilgi veren Erdoğan, şu anda bankaların genel merkezlerini, genel müdürlüklerini İstanbul'a taşımaya başladıklarını belirterek şunları söyledi:

2-3 yıl içinde bitecek

"SPK, BDDK aynı şekilde buraya gelecek. Temennim o ki, İMKB'yi de aynı merkezin içerisinde bulundurmak suretiyle bu hareketliliği orada yapmak ve dünyaya oradan çok farklı bir mesajı vermek istiyoruz. Bu çok önemli. Oturacağız, değerlendireceğiz, onun da adımlarını atacağız. Ama bankalar noktasında adımlarımızı süratle atıyoruz. Artık 2011, daha fazla tehir edilemez, bu adımları attığımız yıl olacak. Zaten projeler bir taraftan yapılıyor. Artık fiziki noktadaki mekanlar şu anda belirlenmiş durumda. İnşallah 2-3 yıl içinde bütün merkezler bitmiş olacak ve oralara bu bankalarımız taşınmış olacak.

'Teğet geçti' yorumu

Ekonomik krizde Türkiye'nin durumuyla ilgili açıklamalar da yapan Erdoğan, "8 yıl boyunca, ekonomideki iyileşmeye her türlü kulp takıldı. Her zaman söylüyoruz. Mali disiplin, istikrar ve güven bizim önemsediğimiz ve hiçbir zaman taviz vermeyeceğimiz başlıklardır. Kalktım kriz 'teğet geçecek' dedim. Kalktılar bizimle dalga geçmeye başladılar. Netice ortada... Bu sefer, 'Başbakan'ın dediği doğru çıkacak' demeye başladılar" dedi.

Özele tahvil kolaylığı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise Türkiye'de Hazinenin borçlanma ihtiyacının azalmasıyla beraber şirketler için bono piyasasında çok önemli bir alanın açılacağını bildirdi. Babacan, "Özel şirketlere kendi tahvillerini satmak için geniş alan açılacak, bunu kolaylaştırıcı düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Merkez'in İstanbul macerası bitti

İstanbul Finans Merkezi kapsamında İstanbul'a taşınması öngörülen Merkez Bankası'nın Ankara'da kalması yönünde karar değişikliğine gidildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara İş Dünyası Platformu'nda kararı açıklarken, "Merkez Bankası'nın İstanbul'a gitmesi gibi bir sorun bugün itibariyle söz konusu değildir. Merkez Bankası Ankara'dadır" dedi.  Atalay'ın açıklamasının, geçtiğimiz günlerde bu amaçla yapılan toplantıda alınan karara dayandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Başbakan Yardımcısı Babacan başkanlığında yapılan ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın da katıldığı toplantıda Merkez'in Hazine ile birlikte Ankara'da kalmasına karar verildi.

Kaynak: Erdoğan SÜZER/ Bugün

  • Etiketler:

Yorum Yaz