maritbet girişmaritbet
İstanbul, yeni camilerin mimarisiyle büyülemeye devam ediyor!

İstanbul, yeni camilerin mimarisiyle büyülemeye devam ediyor!

İstanbul’da son günlerde cami projeleri birbiri ardına meydana çıkıyor. Klasik cami görünüşünden uzak, farklı mimarileriyle dikkat çeken yeni camiler, kapasiteleriyle de göz dolduruyor

İstanbul'da son günlerde cami projeleri birbiri ardına meydana çıkıyor. Klasik cami görünüşünden uzak, farklı mimarileriyle dikkat çeken yeni camiler, kapasiteleriyle de göz dolduruyor. Son günlerde açılan camiler arasında en büyüğü olan Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nin ana kubbesi 42 metre, çapı ise 27 metre olarak inşa edildi. 6 bin 500 metrekarelik dış avluya sahip olan caminin içerisinde konferans salonu, eğitim odaları, 270 araç kapasiteli otopark ve 4 adet 15 kişilik asansör bulunuyor. Toplam 36 bin 758 metrekarelik inşaat alanından meydana gelen Ataşehir mimar Sinan Camisi içerisinde 12 adet kapı, 293 pencere, 184 kemer, 35 kubbe ve 104 kişilik abdesthane bulunuyor. Toplam brüt alanı 6 bin 163 metrekare olan caminin kapasitesi ise 10 bin kişi olarak inşa edildi. Cami, 40 milyon liraya mâl oldu.

Üsküdar-Burhaniye bölgesinde hayata geçirilen Hz. Ali Camisi ise 550 metrekarelik alan üzerinde inşa edildi. İçerisinde aynı anda 1500 kişinin ibadet edebileceği şekilde tasarlanan Hz. Ali Camisi 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Mimarisiyle dikkat çeken caminin açılışını Erdoğan Bayraktar gerçekleştirdi.

Anadolu Yakası'nda hayata geçirilecek diğer bir cami ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi.. 32 bin metrekarelik alan üzerine kurulan cami 4 bin kişilik kapasiteye sahip olacak. Kubbe yüksekliği 34,7 metre, minare yüksekliği ise 57,8 metre olan caminin tasarımı Hilmi Şenalp üstleniyor. İçerisinde 280 araç kapasiteli otoparkında bulunacağı cami, mimari çizgileriyle görenlerde hayranlık uyandırıyor.

İstanbul Anadolu Yakası'nda yapılması planlanan son cami ise Çamlıca Tepesi'nde yükselecek.. Şu sıralar tasarım yarışmasına sunulan cami Büyükçamlıca bölgesinde konumlandırılacak. 250 bin metrekarelik rekreasyon alanının bulunacağı cami 15 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek. Recep Tayyip Erdoğan'ın özel olarak tanıttığı Çamlıca Camisi, mimarisiyle İstanbul'un her bölgesinden gözükecek. Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nin 3 katı büyüklüğünde olacak Çamlıca Camisi'nin 80 milyon liraya mal olması bekleniyor.

Uğurcan Tokay/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, yeni camilerin mimarisiyle büyülemeye devam ediyor!
  • 07.08.2012 14:57

İstanbul, yeni camilerin mimarisiyle büyülemeye devam ediyor!

İstanbul’da son günlerde cami projeleri birbiri ardına meydana çıkıyor. Klasik c ...