maritbet girişmaritbet
İzmir’de belediyelerin 2011 projeleri

İzmir’de belediyelerin 2011 projeleri

İzmir'deki metropol ilçelerin belediye başkanları bir yandan yıllardır biriken ve sonuç bekleyen sorunlarını çözmek bir yandan da yeni yatırımlar gerçekleştirmek için geliştirdikleri projeleri 2011 yılı içinde hayata geçirmek için harekete geçti

Kaynak: SÜLEYMAN SAĞAT / Yeni asır

İzmir'deki metropol ilçelerin belediye başkanları bir yandan yıllardır biriken ve sonuç bekleyen sorunlarını çözmek bir yandan da yeni yatırımlar gerçekleştirmek için geliştirdikleri projeleri 2011 yılı içinde hayata geçirmek için harekete geçti.

Konak Belediyesi Gültepe Kent Ormanı'nı, Karşıyaka Belediyesi opera binasını, Bornova Belediyesi merkez pazaryerini, Balçova Belediyesi kültür merkezini, Buca Belediyesi yüzme havuzunu, Gaziemir Belediyesi belediye hizmet binasını yapacak.

Narlıdere Belediyesi Beyaz Vadi rekreasyon alanını ve meydan düzenlemesini, Çiğli Belediyesi, şantiye hizmet kompleksini, Karabağlar Belediyesi Bozyaka pazaryerini, Bayraklı Belediyesi de belediye hizmet binasını hayata geçirecek.

 BAŞKANLAR YATIRIMLARINI ANLATTI

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan

"2011 yılında Gültepe Kent Ormanı'nı ilçemize ve İzmir'e kazandıracağız. 70 dönümlük bu alana sahip çıktık ve Orman Genel Müdürlüğü'nden tahsisini yaptık. Bu alan içinde yeşili koruyup zenginleştirmenin yanısıra İstanbul'daki Minyatürk benzeri bir sergi alanı da yaratacağız. Burada Saat Kulesi gibi İzmir'in simgelerinin minyatürlerini sergileyeceğiz. Ayrıca 2011'de Alsancak Sevgiyolu projesi tamamlanmış olacak. 2011'de butik müzeler zincirinde de önemli bir aşama kaydetmiş olacağız."

 Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ

"Planlamalar tamamlanınca Altınyol üzerindeki eski belediye hizmet binasının yerinde yeni belediye hizmet binamızı hayata geçireceğiz. Projesini hazırladığımız belediye hizmet binasının temeli planlamaların izin vermesiyle birlikte 2011 yılında atılacak. Ayrıca 2011 yılında Smyrna Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ni gerçekleştireceğiz. Festival'de Smyrna'yı öne çıkaracağız. Festival'de Bayraklı'ya kalıcı eserler bırakılmasını hedefliyoruz. Ayrıca pilot bölge olarak seçtiğimiz Fuat Edip Baksı Mahellesi'nde kentsel dönüşüm projesini başlatacağız. Manavkuyu'da da öğrenci konukevinin temelini atacağız."

 Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak

"Yeni yıldaki en önemli projemiz, Şemikler'de yapacağımız Ahmet Piriştina Kültür Merkezi olacak. Merkezle ilgili proje ve tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Bayraklı ile ayrılmamız nedeniyle bu proje biraz gecikmişti, 2011'de başlayacak 2012'de bitmiş olacak. Yeni yılın ilk günlerinde opera binamızı da özel bir konserle açacağız. 2011'de Kent Konseyi'ne bina kazandıracağız. Yamanlar'daki gençlik merkezini bitireceğiz."

 Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır

"2011 yılında yıllardır Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nde kurulan merkez pazaryerini tartışma konusu olmaktan çıkaracağız. Bu, 15-20 yıldır çözülemeyen büyük bir sorundu. Peterson Köşkü'nün yanındaki 9 dönümlük alanda yapılacak pazaryerinin 3.5 milyon liralık kamulaştırmasını tamamladık. Kamulaştırma bedeli 6.5 milyon lirayı bulacak. 2 kat bodrum, 2 kat otopark, 2 kat da pazaryerinden oluşacak binanın yapımıyla birlikte pazaryerinin maliyeti 10 milyon lirayı geçecek. 2011'de Bornova'da pazaryeri sorunu kalmayacak, 6 pazaryeri daha yapılacak. Ayrıca Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'ni de hayata geçirerek İzmir'in 8 bin 500 yıllık tarihini, yarışmayla belirlenmiş özel bir binada ziyaretçilere sunacağız. Yaklaşık, 4.5 milyon liraya malolacak. 2011'de ayrıca Işıkkent'te Bornova Belediyesi Spor Merkezi'ni yapacağız. BUrada 1 kapalı, iki açık yüzme havuzu, fitness center ve spor salou da olacak."

 Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm

"Bozyaka Pazaryeri tamamlanacak. Bu pazaryeri 13 mahalleye hizmet verecek. Uzay çatılı pazaryerinde düğün salonu, spor kompleksi, soğuk hava deposu gibi pek çok bölüm olacak. 2011 yılında ayrıca 230 hektar alana sahip olan Uzundere Rekreasyon Alanı'nın önemli bir bölümü tamamlanma aşamasına gelecek. Altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Kültür merkezi, düğün salonu, kafetarya ve restoranların da inşaatına başlanacak. Ayrıca 2011 yılı içinde Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde 5 bin metrekare alana Nazım Hikmet Parkı yapılacak ve Nazım Hİkmet'in heykeli konulacak. ayrıca 4 adet çevre dostu park yapılacak.İZKA ile ortak yürüttüğümüz proje çerçevesinde de yeşil enerjiyi özendirmek için bu parklardan birine tüm enerji ihtiyacını güneş ve rüzgardan karşılayan 'yeşil ev' yapılacak."

 Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı

"2011'de yüzme havuzu projemizin temelini atıp bitirmek istiyorum. Gürçeşme Lisesi'nin yanındaki eski Köy Hizmetleri alanındaki 5 bin 500 metrekarelik alanda olimpik yüzme havuzu faaliyete geçmiş olacak. Tesisin içinde fitness salonu ve çok amaçlı toplantı salonu da yeralacak. Evka-1 Şahin Tepesi'nde 7 bin 200 metrekarelik alana yapacağımız Kongre ve Kültür Merkezi projemiz de hazır. Maliye Bakanlığı'na yer tahsisi için müracat ettim. 2011'de başlayacağız. Pazaryerleri, muhtarlık binaları da yapacağız.

 Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya

"2011 yılında projesini daha önceden hazırladığımız Kültür Merkezi projemizi hayata geçireceğiz. Eskipazaryeri'nde yapılacak merkezin arsasıyla ilgili bazı sorunlar var. Bunları halledip inşaata başlayacağız. Merkezde 800 koltuklu konferans salonu, iki küçük salon, bir kütüphane olacak. 8 bin metrekare kapalı alana sahip olacak 7-8 milyon lira maliyeti olacak merkezi 2011 yılının sonlarına doğru hayata geçirmeyi planlıyoruz. 2011'de Balçova'da jeotermalin ulaşmadığı bölgeleri, jeotermalle buluşturmak için çalışacağız."

 Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol

"2011'de yeni belediye hizmit binamızı yapacağız. Şu anda kullandığımız bine 15 bin nüfusa göre yapılmış, Gaziemir şimdi 130 bin nüfusa sahip, 5-6 yıl sonra ise bunu 220 bine çıkması bekleniyor. Bu nedenle bu sene mevcut binamızın yerinde yapılacak yeni hizmet binamızın inşaatına başlayacağız. Projesi hazır, şu anda statik hesapları yapılıyor. Öte yandan Gaziemir'in ilk kurulduğu bölge olan Abdullah Arda Meydanı'nı yeniden düzenleyip, çevresinde evleri restore ederek, restoranlar ve oturma alanlarından oluşan bir düzenleme yapacağız. 2011'de Emrez Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte 13 bin konutu kapsayan bir kent dönüşümü projesini hayata geçereceğiz."

 Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur

"2011 yılında 2. İnönü Mahallesi'ndeki Beyaz Vaadi Rekreasyon Alanı projesini gerçekleştireceğis. Restoranlar, kafeteryalar, yeşil alanlar, şelaleler ve köprülerin olacağı projeyi kısım kısım ihale edeceğiz. Atıfbey Deresi'nin güzergahındaki projenin 1 milyon liraya malolmasını bekliyoruz. Ayrıca Tansaş'ın yanındaki meydanı yeniden düzenleyip halkın daha içiçe olabileceği bir alana haline getireceğiz. Kafeterya, tuvalet ve utaracak alanlar olacak. 2011'de Mithatpaşa Caddesi'nin kaldırım düzenlemeleri de yapılacak."

 Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak

"2011 yılındaki en önemli projemiz Şantiye Hizmet Kompleksimiz olacak. Yaklaşık 5 milyon lira maliyşetle yapacağız Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki 16 bin 500 metrekarelik tesiste tamir atölyesi, imalat birimleri, spor tesisleri ve sosyal birimler olacak. Ayrıca 2011 yılı içinde yaklaşık 3 milyon liraya çöp kamyonu, TIR, silindir gibi 25 araç alınacak. 2011'de ayrıca Kaklıç bölgesinde 3 milyon lira yatırımla 5 bin metrekarelik alana asfalt şantiyemizi de kuracağız."

 Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce

"2011 yılında Güzelbahçe'nin modern bir pazaryeri olacak. Yalı Mahallesi'nde 5 bin metrekare alan üzerine yapacağımız pazaryerinin kapalı alanı 7 bin 500 metrekare olacak. Pazaryerinin yanısıra düğün salonu, sinema kompleksleri ve dükkanların da bulunacağı tesisin 10 milyon liraya malolmasını bekliyoruz. Projesini hazırlayıp 2011 yılı içinde yapımına başlayacağız."

  • Etiketler:

Yorum Yaz