maritbet girişmaritbet
İzmir’deki Dadaşkent Sitesi, ilçe sınırı yüzünden susuz kaldı!

İzmir’deki Dadaşkent Sitesi, ilçe sınırı yüzünden susuz kaldı!

Urla ile Güzelbahçe ilçelerinin sınırında bulunan ve site arazisinin iki ilçe kadastral sınırları ile çevrelendiği 195 hanelik Dadaşkent Sitesi sakinleri ulaşım ve su sorunlarının çözülmesi için yerel yönetimlerden destek bekliyor

 

Urla ile Güzelbahçe ilçelerinin sınırında bulunan ve site arazisinin iki ilçe kadastral sınırları ile çevrelendiği 195 hanelik Dadaşkent Sitesi sakinleri ulaşım ve su sorunlarının çözülmesi için yerel yönetimlerden destek bekliyor.

Güzelbahçe Belediyesi hizmet alanında bulunmalarına rağmen Urla'ya sadece 3 kilometre uzaklıkta olduklarını ifade eden site yöneticisi Canip Subaşıgüller, bine yaklaşan nüfusun bir türlü çözülemeyen sorunlarına yetkililerin kulak tıkadığını iddia etti. Siteyi Urla'ya bağlayan kadastral yolda 2007 yılından bu yana gerçekleştirilemeyen kamulaştırma çalışmaları nedeniyle yolda hakkı bulunan vatandaşın yolu iş makineleriyle kazarak kullanılamaz hale getirdiğini, bu yüzden ulaşımlarının durduğunu ifade eden site sakinleri yardım talebinde bulunuyor.

İZSU projesi askıda

Yaklaşık 700 metre uzunluğunda olan yola cepheli arazi sahibinin kendi arazisi dışında yolda kalan tüm bölümleri işgal ettiğini söyleyen site yöneticisi yoldaki sorunlar nedeniyle İZSU'nun projelendirdiği içme suyu şebekesi iletim hattının siteye ulaşmadığını ve site sakinlerinin kuyulardan temin edilen su ile günlük yaşamlarını sürdürmeye çalıştığına dikkat çekti.

Özellikle yaz aylarında katlanan site nüfusunu Urla'ya ulaştıran en kısa mesafe olan yolun belirsizlik nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini belirten Subaşıgüller “Hastaneye gidebilmek için fazladan 7-8 kilometre yol kat ediyoruz. Ambulans çağırsak siteye ulaşamıyor. Okula, işe gitmeye çalışan herkes mağdur. Belediyeye vergimizi yıllardır ödüyoruz. Temel belediye hizmetlerinden yararlanmak en büyük hakkımız. Usulsüzlük istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

Her makama dilekçe verildi

Vatandaşlar adına başvurmadıkları resmi kurum kalmadığını ifade eden Mehmet Varlık ise tüm kurumların adeta cevap vermeme yarışına girdiğini savundu. Varlık, “Urla, Güzelbahçe, Büyükşehir belediyeleri ile ilgili kaymakamlıklar ve son olarak valilik ve il özel idaresine başvurularımızı yaptık. Dilekçelere bir tane cevap gelmedi. Yaklaşık 700 metre uzunluğunda

olan yolda arsalara taşan kısımların toplamı bin 583 metrekarelik bir alan tutuyor. Bu alanın kamulaştırılması yıllardır talebimiz. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir’deki Dadaşkent Sitesi, ilçe sınırı yüzünden susuz kaldı!
  • 01.10.2012 07:29

İzmir’deki Dadaşkent Sitesi, ilçe sınırı yüzünden susuz kaldı!

Urla ile Güzelbahçe ilçelerinin sınırında bulunan ve site arazisinin iki ilçe ka ...