maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş: Taksim Yayalaştırma Projesi’ne mundar demenin bir anlamı yok!

Kadir Topbaş: Taksim Yayalaştırma Projesi’ne mundar demenin bir anlamı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mısır'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Taksim Meydanı'nı Yayalaştırma Projesi kapsamındaki çalışmalar konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mısır'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Taksim Meydanı'nı Yayalaştırma Projesi kapsamındaki çalışmalar konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trafiğin kilitlenmesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Topbaş, çalışmalar bittikten sonra projenin herkesin beğenisini kazanacağını belirten Kadir Topbaş, "Özellikle Taksim'le ilgili bazı endişeler taşıyan vatandaşlarımız var. Bilim dünya temsilcileri var. Biz bunları dikkate alıyoruz. Bazı kesimlerce de özellikle de sadece muhalefet olsun adına istismar etmek için çalışanlar da var. Bunları da ayırt etmek lazım. Bize gelen her türlü uyarıyı, basına yansıyan her şeyi mutlaka gözden geçiriyoruz. Çünkü bu kenti biz emanet olarak aldık ve dünyanın gıpta ettiği bir şehre getirmek zorundayız. Bugüne kadar yaptığımız işler ortada. Kentteki yaşam kalitesi ortada. Gelen yabancılar İstanbul'daki gelişimi hayretle, hayranlıkla ifade etmektedirler. Tünel yollarla ilgili adım attığımız zaman da o dönem bazı çevreler karşı çıktılar. Ama bugün herkes teşekkür ediyor. Aynı şekilde Taksim'de de inanıyorum ki çalışmalar bittikten sonra ?ne kadar güzel oldu, ne kadar rahatladık, ne kadar güzel bir meydan oldu' denecek" şeklinde konuştu.

"Çalışmalar İstanbul'un rahat etmesi için"

"Birinci etapta Talimhane ile Taksim meydanı buluşmasını sağlayacak çalışma başladı" diyen Topbaş şunları söyledi: "Alışkanlıklar var. Uyarılarımız var. Bilgilendirmelerimiz belki yeterli olmuyor. Tabii ki oradaki yoğunluk ciddi sıkıntı yaşatmakta, inanıyorum ki bu kaos geride kalacak. İnsanlar rahatlayacak. Temelde bu çalışmalar İstanbul'un rahat etmesi içindir. Yayalarla ilgili, özürlülerle ilgili zaten bizim öncelikli konumuzdur. Engelliler metro çıkışlarını nasıl kullanıyorlarsa onu daha etkin hale getirecek çalışmalarımız var. Halk odaklı çalışmalarımız var. Egsoz gazı ile ilgili eleştirilere katılmıyorum. Mundar demenin hiç anlamı yok" dedi.

"Küçükçekmece gölündeki kirlilik bitecek"

Küçükçekmece gölündeki kirlilik ile ilgili gazetecilerin sorularına Kadir Topbaş,"Gölün batı bölümünde Avcılar tarafı dediğimiz Bahçeşehir'i de kapsayan bu bölgenin atık suları gölü kirletmekteydi. Tünellerle içinden insanların rahatlıkla geçebileceği tünellerle arıtma tesisi faaliyete geçeceği zaman artık bir gram atık su gelmeyecek bu manzaralar görülmeyecek bu çalışmaları yapmaktayız" dedi.

Bir gazetecinin 'İstanbul'da iki tane orman var. Belgrad ve Fatih ormanı var. Yapılacak olan konut projesi kapsamında ağaç kesilecek mi?' şeklindeki sorusuna Topbaş, "Kesinlikle ağaç kesilmesini istemiyoruz. Oralarda tabii ki yapılan çalışmalar kontrol altındadır" diye cevaplandırdı.

"Şu an konuşmak için erken"

İstanbul'a üçüncü havalimanı yapılmasından sonra Atatürk Havalimanı'nın AVM olacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak Kadir Topbaş, "150 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanına ihtiyaç olduğu kaçınılmaz. Bizim çevre düzeni planımız da Silivri bölgesinde böyle bir alanın olabileceğini planlara işlemiştik. Ama Ulaştırma Bakanlığımız bunu kuzey de olmasının daha doğru olacağını, kent merkezi ile ilişkisi açısından önemsendiğini bahsettiği için yer konusunda değişim sürecine girdi. Tabi kuzey de böyle bir şey yapıldığında mevcut havalimanı nasıl değerlendirilir o zaman ki ilgili hükümetimiz ve tabii ki belediyemizin görüşleri alınarak düzenleme mutlaka yapılır. Yani burası(Atatürk Havalimanı) daha küçük uçakların indiği alan mı olur, kentin hizmet alacağı bir alan mı olabilir? Bunu o zaman konuşmak daha doğru diye düşünüyorum. Daha zamanı var" şeklinde konuştu.

İETT ufak bir sarsıntı geçirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda ki basın toplantısı sırasında küçük çaplı bir kaza da yaşandı. Basın toplantısı düzenleyen Topbaş ile oturan heyette yer alan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı bir anda sandalyenin azizliğine uğrayarak düştü. Bu sırada basın toplantısına devam eden Topbaş ise, "İETT ufak bir sarsıntı geçirdi, Ama hiç sarsılmaz ayakta görüyorsunuz" diye espri yaptı.

Arkitera

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...