maritbet girişmaritbet
Karadeniz usulü motosikletli vinç!

Karadeniz usulü motosikletli vinç!

Zonguldak'ta bir inşaattın üçüncü katına vinç olmadığı için kum çıkartmak zorlanan çalışanlar, çatıda makaraya sardıkları halatı motosikletle çekerek sorunu çözdü

Can Mert Yılmaz: ''Normalde insan gücüyle çalıştığımızda 4-5 saatte bitirdiğimiz işi motosikletle 1 saatte bitirdik''

Zonguldak'ta bir inşaattın üçüncü katına vinç olmadığı için kum çıkartmak zorlanan çalışanlar,  çatıda makaraya sardıkları halatı motosikletle çekerek sorunu çözdü.

Kapuz Yeşil Mahalle'de Can Mert Yılmaz (20) ve Adem Kargidan (18) inşaatta kullanılanacak kumları yukarıya çıkarmak için vinç bulamayınca çareyi çatıda makaraya sardıkları halatı, motosiklet kullanarak inşaatın üçüncü katına çıkarmakta buldu.

Çuvala koydukları kum torbasının halatını motorsikletin arkasına bağlayarak yukarıya çıkartan iki arkadaş, Karadeniz zekasının pratik çözüm üretmesinin bir örneğini daha ortaya koydu.

Can Mert Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştıkları inşaattaki kumları yukarı çıkarmak için pratik bir yöntem düşündüklerini, buldukları çözümle unutulmaz bir anı yaşadıklarını söyledi. 

Çalıştıkları inşaatta kum çuvallarını çıkarmak için böyle bir pratik çözüm bulduklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Arkadaşımızın bir motosikleti vardı. Aklımıza motosikletle kumları yukarı çıkarma fikri geldi. Halatı motosikletin arkasına bağladık ve kumu inşaatın üçüncü katına çekmeye başladık. Ustamızda çuvalı aldığı için rahatladı. Normalde insan gücüyle çalıştığımızda 4-5 saatte bitirdiğimiz işi motosikletle bir saatte bitirdik. Bizim için daha rahat oldu. Hem biz yorulmamış olduk. Böyle yaparak hem kendimizi eğlendirmiş olduk hem de bizim için unutulmaz bir anı oldu.''

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karadeniz usulü motosikletli vinç!
  • 09.06.2013 12:17

Karadeniz usulü motosikletli vinç!

Zonguldak'ta bir inşaattın üçüncü katına vinç olmadığı için kum çıkartmak zorlan ...