maritbet girişmaritbet
Kayseri'de demiryolu hattı kent dışına alınıyor

Kayseri'de demiryolu hattı kent dışına alınıyor

Kayseri'den geçen TCDD'nin mevcut hattının kent dışına çıkarılması çabalarının önümüzdeki yılın sonbahar aylarına kadar tamamlanacağı açıklandı


 

KAYSERİ'den geçen TCDD'nin mevcut hattının kent dışına çıkarılması çabalarının önümüzdeki yılın sonbahar aylarına kadar tamamlanacağı açıklandı.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, tren raylarını taşıma işlemlerinin 2011 sonbaharına kadar tamamlanacağını tahmin ettiğini söyledi. Kenti bölen ve ulaşımda çeşitli sıkıntılar oluşturan raylarının taşınma işleminin devam ettiğini belirten Başkan Bekir Yıldız, şöyle dedi:
 
“Kayseri'de, tren raylarına olan yoğun ilgiyi, gittiğimiz yerlerde vatandaşın tren raylarını taşıma çalışmalarının son durumu hakkında yönelttiği sorularda görüyoruz. Tahminime göre gelecek yıl bugünlerde ray döşenmiş olacak. TCDD Genel Müdürlüğü ne zaman üstünden hat geçsin kararı verirse oradan hat geçtiği zaman bu tarafta kalan demir yolları boşa çıkacak. Mevcut demiryolları güzergahı yeşil alan olarak kalacak. Bazı yerlerde 20 metre, istasyon arazisinde 1 kilometre kadar genişlik olacak. İstasyon arazisi planlandı. Burada; konut alanı, TCDD'nin konut veya işyeri olarak nasıl kullanacağına karar vereceği arazi ve Anıtlar Kurulu'nun tescilli tarihi binaları var Boğazköprü'den Horsana'ya ya da Buğdaylı altına kadar olan yerlerde aşağı yukarı 25 kilometrelik hattaki bütün rayların sökülmüş olacak. Rayların geçtiği bazı yerlerde demiryollarından dolayı yükseklik var. Yükselti de kalkacak, zeminle sıfır hizada olacak. Şimdi sadece 6-7 noktadan karşıya geçiş var. Hiçbiri de sağlıklı değil. Sümer Üst Geçit, Gazi Osman Altageçidi, Yeni Sanayi ve Şeker'de var. Bunlar tamamen kalkacak ve zeminle bir olacak. 50-60 noktadan karşıya geçiş olacak.”

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz