maritbet girişmaritbet
Kent Parkı şekilleniyor

Kent Parkı şekilleniyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan stadyumun inşaat alanından çıkan hafriyatla yol seviyesine yükseltilen Hüdavendigar Kent Parkı'nda çalışmalar hız kazandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıllardır su taşkın alanı olması sebebiyle vatandaşların kullanımına kapalı olan Dikkaldırım ve Odunluk Mahalleleri arasındaki yaklaşık 500 bin metrekarelik alanı kent parkı olarak Bursa'ya kazandırıyor.

Türkiye'nin en fazla göçü alan şehri olması sebebiyle yapılaşmanın her geçen gün arttığı Bursa'da, halkın nefes alabileceği yeni rekreasyon alanları oluşturmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, Dikkaldırım ve Odunluk bölgesine Bursa'nın en büyük kent parkının kazandırılacağı projeye hız verdi. Dere ıslah çalışmalarının son aşamaya geldiği alandaki dolgu çalışmaları sürüyor. Velodrom'a yapılacak stadyum inşaatından çıkan hafriyat, hemen yolun karşısındaki Hüdavendigar Kent Parkına aktarılıyor.

BURSA NEFES ALACAK

Su taşkın alanı olması sebebiyle yok seviyesinden yaklaşık 3 metre aşağıda bulunan park alanı bu dolgularla yolla eşit seviyeye gelmeye başladı. Bölgede devam eden dolgu çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılaşma yoğunluğunun fazla olduğu tüm bölgelere park, yeşil alan, oyun alanı ve spor alanı gibi tesisler kazandırmaya çalıştıklarını dile getiren Altepe, "Bursa'ya nefes aldıracak alanlar üretiyoruz. Tüm semtlerimizi yeşille buluşturmayı hedefliyoruz. İstiyoruz ki halkımız bu tür sosyal donatı alanlarına kendi mahallelerinde yürüme mesafede ulaşabilsin. Buraya yapacağımız kent parkı, mevcut Kültürpark'tan daha büyük bir alana sahip. Hem Osmangazi hem de Nilüfer ilçelerine hitap edecek ve bölgeye vizyon katacak bir proje hazırladık. İçerisinde sporun tüm branşlarının yapılabileceği sahalar ve vatandaşların vakit geçireceği piknik alanları bulunacak. Bunun yanında park içinde geçen 100 metre genişliğinde ve bin 100 metre uzunluğundaki kanal kano yarışlarının yapılabileceği şekilde düzenlenecek. Yine park içinde 15 bin metrekare alanlı havuz ve çocuk oyun alanları bulunacak" diye konuştu.

STATLA BÜTÜNLEŞECEK

Dolgu çalışmalarının tamamlanmasının ardından havuz ve ağaçlandırma çalışmalarına hız vereceklerini dile getiren Altepe, Hüdavendigar Kent Parkının stadyum alanı ile bütünleşeceğini söyledi. Toplamda 1 milyon metrekarelik yeşil alanın ortaya çıkacağını dile getiren Altepe, bu kadar büyük bir yeşil alan üzerindeki tek anıtsal yapının stadyum olacağını da sözlerine ekledi. Başkan Altepe, Hüdavendigar Kent Parkı inşaatının da stadyum inşaatıyla birlikte tamamlanıp, Bursa'ya kazandırılacağını dile getirdi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz