maritbet girişmaritbet
Kimse Yok Mu Derneği Konya'da Hayır Market'i açtı!

Kimse Yok Mu Derneği Konya'da Hayır Market'i açtı!

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, 'Baran İyilik Merkezi' adı ile kurduğu Hayır Market'te, ihtiyaç sahiplerine alışveriş yapma imkanı sunacak

 

Hayır Market, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın dualarıyla açıldı. Açılış öncesi konuşan Kimse Yok Mu Derneği Şube Başkanı Hasan Aşçı, "Yoksullar, Baran İyilik Merkezi sayesinde ihtiyaçlarını kendi hür iradeleriyle seçip temin etme imkanı bulacak. İhtiyaç duymadığı bir malzeme kendilerine verilmeyecek. İhtiyacı olmadığı, beğenmediği bir giysi veya ayakkabının hamalı olmayacak." dedi.
 
Hasan Aşçı, "Çünkü çocuklarımız sevdiği bir giysiyi giyecek, sevdiği bir ayakkabıyı alacak. İhtiyaç sahiplerine marketten alışveriş yapmanın zevkini ve hazzını tattırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
Sistemin nasıl işleyeceğini de anlatan Hasan Aşçı, şu bilgileri verdi: "İhtiyaç sahibi derneğimize müracaat edecek. Derneğin Sosyal İnceleme Heyeti, bu kişinin sosyal incelemesini yapacak. Müracaattaki istekleri yerinde görülmüşse yardım kararı alınacak. Bu karar posta veya telefon aracılığıyla kendisine iletilecek. Yardım yapılacak kısım neyse sisteme yüklenecek. Yardım kararı çıkmış mağdurumuzun yardımlarını alabilmesi için Baran İyilik Merkezi'ne kimliğini ibraz etmesi yeterli olacak."
 
Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday da, dinimizde yardım ve dayanışmanın çok önemli olduğuna değindi. Kimse Yok Mu Derneği'ne Türkiye ve yurt dışındaki yardım çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Özbuğday, "Bu hayır işlerine maddi ve manevi katkısı olan herkesten Allah razı olsun." dedi.
 
Konuşmaların ardından Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday açılış kurdelesini kesti ve ardından marketi gezerek bilgi aldı.
 
Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kimse Yok Mu Derneği Konya'da Hayır Market'i açtı!
  • 20.07.2012 09:41

Kimse Yok Mu Derneği Konya'da Hayır Market'i açtı!

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, 'Baran İyilik Merkezi' adı ile kurduğu Hayır ...