maritbet girişmaritbet
Küçükçekmece'de büyük hedef!

Küçükçekmece'de büyük hedef!

Kooperatifçilere Küçükçekmece'yi anlatan Aziz Yeniay, kentin 20 yılını planladıklarını belirterek, “Hedeflerimizi teker teker yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi

Kooperatifçilere Küçükçekmece'yi anlatan Aziz Yeniay, kentin 20 yılını planladıklarını belirterek, “Hedeflerimizi teker teker yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi

Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği ile Uluslararası Kooperatifler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği sempozyumda bir sunum yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, kooperatifçilere kentsel dönüşümü anlattı.

ICA Konut İcra Direktörü David Rodgers'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyuma Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, Toplu Konut İdaresi Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Başkanı Muammer Niksarlı, Türkkent Başkanı Mehmet Aksoy, Almanya Freiburk Kenti Kentsel Planlama Başkanı Prof. Dr. Wulf Daseking ve Kanada Konut Kooperatifleri Federasyonu Başkanı Nicholas Gazzar'dın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

20 yıllık plan yaptık

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Yeniay, kentsel dönüşüm hakkında katılımcılara bilgiler verdi. 2004 yılında belediye başkanı olarak seçildiğini belirten Yeniay, "Göreve başladığımda 20 yıllık bir stratejik plan ortaya koyduk. Bu çerçevede özellikle ilçe ile ilgili bir bütüncül planlama yapma zorunluluğu vardı. Bu çerçevede politikamızın temelini eğitim, kültür, sanat, spor, istihdam, çevre yani hayata dair ne varsa bütününü kapsayacak unsurları içeren bir zincir oluşturduk" dedi.

Küçükçekmece'nin İstanbul'un merkezinde olmasına rağmen yoksul bir bölge olduğunu vurgulayan Yeniay, "Dönüşüm çalışmasına başlarken ciddi endişelerimiz vardı. Aslında vatandaşımızın da kaygıları vardı. Neyle karşılaşacakları, sonucun ne olacağını konusunda kaygıları vardı. Süreç ilerledikçe bu kaygılar yavaş yavaş izole olmaya başladı. İlk anket yaptığımızda bu projeye inanlar yüzde 30 civarındaydı. Ancak şimdilerde yüzde 85 civarında" ifadesini kullandı.

Metropolün parçası

Her noktada kendi kendine yeten bir kent parçası oluşturmaya çalıştıklarını belirten Yeniay, "Yüzde 80'ine yakını kaçak teşekkül etmiş olan ve 700 bin insanın yaşadığı bir kenti yaşanabilir kılma zorunluluğumuz var. Hedefimiz, her noktada kendi kendine yetebilir bir kent parçası, bir metropolün parçası olmayı hedefledik" dedi.

Küçükçekmece'nin sanayi kenti olmadığını ifade eden Yeniay, bölgede ciddi bir istihdam sorunu olduğunu belirterek, "2023 vizyonumuz çerçevesinde yaklaşık 80 bin direkt 80 bin indirekt istihdam olanakları yaratacak bir planlama gerçekleştirdik ve bununda önemli safhaları geride kalmış durumda. Bu hedefin bir parçası olan bir üniversite ve sağlık kenti haline gelme noktasında stratejilerimiz vardı. Bu çerçevede şu anda 3 üniversitemiz oldu. Önümüzdeki iki yıl içerisinde 2 üniversitemiz daha olacak ve yaklaşık 60 bin üniversite öğrencisi olan bir ilçe haline gelmiş olacağız. Yine bu bölgede sağlık politikası kapsamındaki bunlardan bir tanesi TOKİ'ye yaptırdığımız büyük bir sağlık kompleksimiz var, büyük hastaneler zincirinin bulunduğu bir bölge haline geliyoruz. 2004 yılına Küçükçekmece'ye gittiğimizde üzülerek ifade ediyorum bir tek sinema, tiyatro, kapalı spor salonu yoktu. Şunu memnuniyetle ifade edeyim, 7 yılımızı doldurduk ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir ilçe haline geldik” diyerek konuşmasını bitirdi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz