maritbet girişmaritbet
Küçükçekmece'nin değerini Atakent artırıyor

Küçükçekmece'nin değerini Atakent artırıyor

Son dönemde birbiri ardına toplu konut projelerinin hayata geçirildiği Küçükçekmece ilçesi, ulaşım aksları ile havaalanına yakınlığını avantaja çevirdi. Özellikle Küçükçekmece'ye bağlı Atakent Mahallesi, nitelikli konut, yatırımlarıyla kendinden söz ettiriyor

Son dönemde birbiri ardına toplu konut projelerinin hayata geçirildiği Küçükçekmece ilçesi, ulaşım aksları ile havaalanına yakınlığını avantaja çevirdi. Özellikle Küçükçekmece'ye bağlı Atakent Mahallesi, nitelikli konut, yatırımlarıyla kendinden söz ettiriyor.

Atakent mahallesi sadece Küçükçekmece'nin değil İstanbul'un cazibe merkezi haline gelen mevcut beklentileri ile İstanbul'un parlayan yıldızı olarak nitelendirilen bir bölge. Zaten güçlü bir altyapısı olan bölgede yeni ve çok büyük yatırımlar daha da büyük beklentileri beraberinde getiriyor.

Bir dönem TOKI ve Emlak GYO'nun hayata geçirdiği toplu konut projeleriyle gündeme gelen Halkalı bölgesi, gerek TOKI'nin hasılat paylaşımı projeleri gerekse özel sektör yatırımlarıyla nitelikli konut projelerinin adresi oldu. Yakın zamana kadar ismi anıldığında Halkalı Çöplüğü'nü akla getiren bu semt son yıllarda ıssız kimliğinden sıyrılmayı başardı. Halkalı altyapı olanaklarının da hızla gelişmesiyle bir çok sosyal nitelikli konut projesine ev sahipliği yapıyor. Adeta bir banliyö'ye dönüşen Halkalı Atakent'te yeni konut yatırımlarının da devam edeceği öngörülüyor.
 

Okan Sümer Stock Gayrimenkul AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi

HALKALI YENİ PROJELERLE GELİŞİYOR

11 Avzellikle; Tema Park ihalesi, hastaneler ve vJüniversiteler bölgedeki konut talebini oldukça yukarı çekti. Bunun yanında Atakent Mahallesi ve Küçükçekmece bölgesinde yapımı devam eden, kısmen tamamlanmış veya oturumuna başlanmış birçok proje mevcut.

Yapımı ve satışı devam eden Soyak Park Aparts, Bosphorus City ,Elite City, İstanbul Lounge, Avrupa Konutları-3 ve Ağaoğlu My World Europe bu projelerden bazıları..
Atakent Mahallesi'nde üç etaptan oluşan Halkalı Toplu Konutları altyapı açısından bölgede önemli bir unsur olarak göze çarpmakta.

Yaklaşık 15 bin konuttan oluşan bu etaplar, önemli bir yaşam merkezi. Bölgede hiç kuşkusuz Soyak Olympiakent 1 milyon metrekare alanda kurulmuş 3 bin 650 konuttan dev bir proje.
Bölgenin en çok talep gören projelerinden.

Apartman ve villalardan oluşan proje, oturmuş yapısıyla tercih edilen bir yaşam alanı oldu.
Avrupa Konutları, Ka-Green, Güneş Park, Ihlamur Evleri ve Lalaşehir Konakları projeleri de şu anda tercih edilen elit siteler. Bölgede dairelerin metrekare fiyatları 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL fiyat aralığında. Artan talep ve bölgenin yüksek beklentileri bu fiyatların kısa sürede yüzde 20-25 yukarı gidebileceğini gösteriyor."

Kaynak: Ekonomist

  • Etiketler:

Yorum Yaz